30 Eylül 2024 Pazartesi

Özdemir ve Akyürek mezarları başında anıldı

Suruç'ta ölümsüzleşen Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek, mezarları başında "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla anıldı.

Suruç'ta 20 Temmuz 2015'teki IŞİD'in bombalı saldırısında ölümsüzleşen Veysel Özdemir ve Nazlı Akyürek, mezarları başında "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla anıldı.

Anmaya Özdemir'in ailesi yanı sıra ESP Diyarbakır İl Örgütü ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kürdistan Komünist Partisi (KKP) yöneticileri ile çok sayıda kişi katıldı. Anmada, yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu pankart açıldı. Anmanın yapılacağı mezarlıklar, zırhlı araç ve polis ablukasına alındı.

İlk olarak Veysel Özdemir'in Yeniköy Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anma gerçekleştirildi. Saygı duruşuyla başlayan anmada konuşan SKM MYK Üyesi Satiye Ok ve ESP üyesi Serhat Demirtaş, düş yolcularının bıraktığı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Veysel Özdemir'in annesi Rabia Özdemir, çocuklarının yaşamlarını yitirmesine neden olan saldırının aydınlatılması için adalet arayışlarında olacaklarını ifade etti. Abla Gülistan Özdemir de "Kitaplarının dahi atılmasına karşı çıkan ve onları çocukların okuması için dağıtan temiz yürekli bir çocuğu katlettiler. Asıl faillerinin yakalanması için adaletin yerine gelmesi için mücadele edeceğiz" dedi.    

KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan da adalet sağlanana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Özdemir'in hem yaşamını yitirmesi hem de doğum gününün aynı olması vesilesiyle mezarı başında pasta kesildi. Kesilen pasta mezarlıkları sulayarak para kazanan çocuklara dağıtıldı. Mezarı sulayan çocuklar kendilerine sulama yaptıkları gerekçesiyle verilmek istenen parayı kabul etmemeleri duygusal anlara neden oldu.

Buradan ayrılan kitle, 450 Evler'de bulunan Nazlı Akyürek'in mezarını ziyaret etti. Burada da saygı duruşunda bulunan kitle, mezarlığa karanfiller bırakarak etkinliklerini sonlandırdı.