22 Eylül 2024 Pazar

ÖTSP, Saatçioğlu, Honca ve Dink'i mezarları başında andı

ÖTSP, Tamer Saatçioğlu, Hayrabet Honca ve Hrant Dink'i mezarları başında andı.
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), Tamer Saatçioğlu, Hayrabet Honca ve Hrant Dink'i mezarları başında andı.
 
Tamer Saatçioğlu, Zeytinburnu Kozlu Mezarlığında bulunan mezarı başında anıldı. ÖTSP adına yapılan konuşmada "Kasım Ayı bizim için ölümsüzlerinizin yürüdükleri yolu yeniden keşfettiğimiz özel bir ay. Yola nasıl çıktıklarını, engelleri nasıl aştıklarını bir kez daha görüyoruz. Onların yaşamından öğrenmek için önemli bir yerde duruyor bu ay. Zor dönemlerden geçiyoruz. Bizler onlardan aldığımız güçle öne çıkıyoruz. Onların arkasında halkları ve yapıları vardı ve sırtlarını onlara yaslamışlardı. Bugün bu görev bizim. Biz onların yüzlerini kara çıkaracakmıyız çıkarmayacak mıyız. Sadece sokakta değil yaşamın her alanında devrimci yaşayabiliyor muyuz. Yoldaşlık ilişkilerimizi bu temelde kuruyor muyuz. Sormamız gereken sorular bunlar. Onlardan miras kalan bir bütündür. Bu bütüne sahip çıkmakta boynumuzun borcudur." denildi.
 
Tamer Saatçioğlu'nun ardından yine Zeytinburnu Ermeni Balıkçı Mezarlığında bulunan Hayrabet Honca mezarı başında anıldı. Burada ÖTSP adına yapılan konuşmada "Bizden önce toprağa düşen yoldaşlarımız için rahatlıkla söyleyebiliriz. Onlar devrimi yaşamlarının her alanında yaşadılar. Öncelikleri devrimci hareketi açığa çıkarmak ve buna uygun hareket etmek oldu. Onlar bize öncünün engin mirasını devretti. Onları bir kez daha saygıyla anıyoruz" diye kaydedildi.
 
ESP adına yapılan konuşmada ise "Kendisi aktif bir yoldaştı. Karanlıklar içinde bir ışık yaratanlardandı. En önündeydi mücadelenin. Hiç durmaksızın mücadelesini yürüttü. Kayseri'de 1 Mayıs hazırlıkları sırasında yaralandı. Ermeni halkını devrimcilerden koparmak için kaldırıldığı hastanede polisin yönelimiyle ölümsüzleşti. Bir kez daha saygıyla anıyoruz" diye belirtildi.
 
Balıkçı mezarlığında bulunan Hrant Dink'in mezarı ziyaret eden sosyalistler, Dink'in mezarına karanfil bıraktı.