22 Eylül 2024 Pazar

ÖTSP: Leyla Güven'in talepleri karşılansın

ÖTSP, 38 gündür açlık grevinde bulunan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e ilişkin açıklama yaparak, taleplerinin karşılanmasını istedi.
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP), 38 gündür açlık grevinde bulunan DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e ilişkin açıklama yaparak, Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesi istendi.
 
ÖTSP açıklamasında, "DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, İmralı'da uygulanan tecridin kaldırılması için girdiği açlık grevinin 38. gününde. AKP ve Saray rejimi başta İmralı adası olmak üzere hapishanelerede tecrit politikasını yoğunlaştırarak sürdürmekte. Hapishanelerde yaşanan saldırılar ve hak ihlalleri kaygı verici boyutlara ulaşmıştır" denildi.
 
Leyla Güven'in açlık grevine girmesiyle suçüstü yakalan AKP hükümetinin şimdi de Leyla Güven'e destek vermek amacıyla açlık grevine girenleri gözaltına alıp tutuklamaya başladığını kaydeden ÖTSP, "Son olarak Urfa'da açlık grevine giren 47 kişiden 5 tutuklandı, 33 kişi ise adli kontrol hükümlerine mahkum edildi" diye belirtildi.
 
Leyla Güven'in taleplerinin haklı talepler olduğunu ve bir an önce karşılanması gerektiği vurgulanan açıklamada, "Leyla Güven'e destek olmak amacıyla açlık grevine girdiği için gözaltına alınanlar ve tutuklanlar bir an önce serbest bırakılsın. Başta İmralı adası olmak üzere hapishanelerde uygulanan tecride son verilsin. Keyfi uygulamalar ve hak ihlalleri kaldırılsın" diye belirtildi.