23 Eylül 2024 Pazartesi

Otlu tutsak sosyalist kadın Çağlar'ı Meclis'e taşıdı

HEDEP milletvekili Otlu, SGDF MYK üyesi Sude Çağlar'ın tutsaklığına dikkat çekti, 23 Kasım'da görülecek duruşmasını hatırlatarak özgürlüğünü istedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, devrimci gençlere yönelik saldırıları Meclis gündemine taşıdı. Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) MYK üyesi Sude Çağlar'ın tutsaklığına dikkat çekti.

Otlu, şu ifadeleri kullandı: "Burada Burada gençlik üzerine fon konuşulurken birçok genç arkadaşımız hapishanelerde tutuklu bulunmakta, bunlardan birisi de yedi buçuk aydır tutuklu bulunan ÖGK'li Sude Çağlar'dır. Sude Çağlar Eskişehir L Tipi Cezaevinde neden bulunuyor? Özellikle Dersim'de kaybolan Gülistan Doku'nun aranmasını istediği için tutuklu; Şule Çet gibi genç bir kadın arkadaşımızın katledilmesinde katillerin bulunmasını istediği için tutuklu ya da 8 Martlara, 25 Kasımlara katıldığı; bu ülkede kadına yönelik şiddetin durdurulmasını istediği, Kürt ulusunun özgürlüğünü istediği, eşitliği ve özgürlüğü istediği; ana dilde hakkı, parasız eğitimi savunduğu için tutuklu. 23 Kasımda Eskişehir'de mahkemesi görülecek. Gençlere fon ayırdığını iddia eden AKP iktidarının gençleri tahliye etmesini talep ediyoruz. Sude Çağlar'a özgürlük diyoruz."