10 Ekim 2024 Perşembe

Otlu: Suruç ve Ankara katliamının hesabını sokakta soracağız

DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, 10 Ekim katliamlarında ölümsüzleşenleri Meclis Genel Kurulunda andı. Otlu, "Acımız da öfkemiz de ilk günkü kadar taze. Biliyoruz ki katliamlara ortak olanlar adaleti sağlamayacaklar. Katliamların hesabını yalnızca adliye koridorlarında değil, sokaklarda büyüteceğimiz mücadeleyle soracağız. Suruç'tan Ankara'ya tüm katliamların hesabını sormaktan, adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Sendika ve meslek örgütlerinin 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da düzenlediği mitinge yönelik DAİŞ çetesinin canlı bombalı saldırısında ölümsüzleşenler Meclis'te anıldı.

'104 CANIMIZI SAYGIYLA ANIYORUM'
Meclis Genel Kurulunda söz alan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu, "Suruç'ta katledilen 33'lerin yoldaşı, 19 Aralık katliamının yaşayanı ve Gazi'den Roboski'ye tüm katliamların tanığı bir devrimci sosyalist olarak 10 Ekim Ankara Garı'nda DAİŞ çetesi tarafından katledilen 104 canımızı saygıyla anıyorum" dedi.

'SURUÇ'TAN ANKARA'YA TÜM KATLİAMLARIN HESABINI SORMAKTAN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
Acılarının da öfkelerinin de ilk günkü kadar taze olduğunu vurgulayan Otlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biliyoruz ki katliamlara ortak olanlar adaleti sağlamayacaklar. Katliamların hesabını yalnızca adliye koridorlarında değil, sokaklarda büyüteceğimiz mücadeleyle soracağız. Suruç'tan Ankara'ya tüm katliamların hesabını sormaktan, adalet aramaktan vazgeçmeyeceğiz. Bu, her şeyden önce adil, onurlu bir barış için 10 Ekim'de yitirdiğimiz 104 canımıza olan boynumuzun borcudur."