10 Ekim 2024 Perşembe

Diyarbakır'da mitinge katılım çağrısı

Diyarbakır'da "Komploya direniyoruz, özgürlük için Diyarbakır'da buluşuyoruz" şiarıyla 13 Ekim'de gerçekleştirilecek miting öncesi çalışmalar sürüyor. Diyarbakır'ın ilçelerindeki çalışmalarda halka, "Seferberlik ruhuyla 13 Ekim'de tecride karşı kalıcı barış için haykıralım" çağrısı yapıldı.

Diyarbakır'da "Komploya direniyoruz, özgürlük için Diyarbakır'da buluşuyoruz" şiarıyla 13 Ekim'de İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitingin çalışmaları sürüyor. Kayapınar ilçesinde bulunan Oto Sanayi'deki esnafları ziyaret eden Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mardin Milletvekili Beritan Güneş, Kayapınar Belediye Eşbaşkanları Berivan Gülşen Sincar ve Cengiz Dündar, DEM Parti ilçe yöneticileri, sanayi sitesi yönetiminin yanı sıra esnaflarla görüşerek mitinge katılım çağrısı yaptı.

'BİRLİKTE YAŞAMIN KAPILARINI AÇACAK'
DEM Parti Milletvekili Güneş, Kürt sorununun çözüm adresi olan Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırması amacıyla miting düzenlediklerini söyledi, "Hepimiz hem dünyanın hem de bütün Ortadoğu ve Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun farkındayız. Türkiye'de gittikçe derinleşen bir kriz ve aynı zamanda demokrasi, hukuk, insan haklarına açılmış bir savaş var. Bizler bütün bu savaşın, krizlerin ortasında bizi çözüme götürecek olan birlikte yaşamın kapılarını açacak olan sayın Öcalan üzerindeki bu tecridin kalkmasını hedefleyen bir miting yapmak istiyoruz. Amacımız 100 yıldır bizi fakirleştiren sömüren ve sorunlarımızı çözmeyen bu sistemin bizleri görüp sesimizi duyması, irademizi tanıması ve bu sorunun Türkiye'de demokratik bir şekilde çözüme ulaşmasıdır" dedi.

4'üncü Oto Sanayi Başkanı Muhsin Erdoğdu ise sorunun bütün halkların sorunu olduğunu söyleyerek, "Bir sorun varsa sorundan kaçmak doğru değil. Umut ediyoruz ki bu sorunlar biran önce hallolsun. Çünkü gün geçtikçe sıkışan bir noktada duruyor" dedi.

'BARIŞ İÇİN İSTASYON MEYDANINDA BİR ARAYA GELELİM'
Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, Yenişehir Belediye Eşbaşkanları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergün, Sur Belediye Eşbaşkanı Fatma Gulan Önkol ve beraberindekiler Yenişehir ve Sur ilçelerinde bulunan Buğday Pazarı, Hayvan Pazarı ve Şehitlik Mahallesi'nde halkı ziyaret etti. Besici ve üreticilerinin sorunlarını da dinleyen heyet, halkı 13 Ekim'de yapılacak olan mitinge davet etti.

Burada konuşan DEM Parti Milletvekili Serhat Eren, "Biz barış istiyoruz. Özgürlük ve emeğimizin karşılığını istiyoruz. O yüzden 13 Ekim'de İstasyon Meydanında bir araya gelelim" çağrısında bulundu.

SUR'DA ÇAT KAPI ÇALIŞMASIYLA MİTİNGE DAVET
Sur'da bir araya gelen kadınlar, sokakları, parkları ve esnafları gezerek; halkı mitinge çağırdı. Aralarında siyasetçi Sebahat Tuncel, DEM Parti milletvekilleri Adalet Kaya ve Öznur Bartın, DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, TJA aktivistleri, Sur Belediye Eşbaşkanı Fatma Gulan Önkol, DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülşen Özer, Mezopotamya Göç İzleme ve Araştırma Derneği (GÖÇ-DER) ve Sur ilçe yöneticilerin olduğu kadınlardan oluşan heyet kapı kapı gezerek, miting davetinde bulundu.

'TECRİDE KARŞI KALICILI BARIŞ İÇİN HAYKIRALIM'
Bismil'de Belediye Eşbaşkanları Mizgin Ekin ve Güven Tanrıkulu, DEM Parti ve DBP ilçe eş başkanları, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri Bismil Sanayi Sitesi, Buğday Pazarı, Oto Galericiler Sitesi ve Bismil Terminali'ndeki esnafları ziyaret etti.

Kalıcı bir barışın sağlanması için herkesin Diyarbakır'da yapılacak olan mitinge katılım sağlamasını isteyen Bismil DBP İlçe Eşbaşkanı Yusuf Ataş, "PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve bölgede kalıcı bir barışın sağlanması için Diyarbakır'da düzenlenecek olan mitinge herkesin katılım sağlanması gerekir. Bu konuda tüm halkımızın seferberlik ruhuyla Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlenecek mitinge katılarak, tecride karşı kalıcı barış için haykırmalı" çağrısında bulundu.