25 Eylül 2024 Çarşamba

Otlu: Faşist sermaye düzenine karşı mücadele edelim

Yeşil Sol Parti'nin Kirazlı Mahallesi seçim bürosu açılışında konuşan milletvekili adayı Çiçek Otlu, kimsenin haklarını vermediğini kadınların sokaklarda, meydanlarda kazandığını hatırlattı. Kapı kapı Yeşil Sol Parti'ye oy istemek için çalışma çağrısı yapan Otlu, "Biz birlikte güçlüyüz. Yolumuz eşitlik, adaleti savunan kadına yönelik şiddete hayır diyen yoksulluğa, işsizliğe hayır diyen Yeşil Sol'a oy isteyelim" dedi. 

İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdüren Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bağcılar'da Kirazlı Mahallesinde bildiri dağıttı, halka yönelik konuşmalarla seçimlerde çalışma ve oy vermeye çağırdı. 

Halk milletvekili adaylarını Kirazlı Mahallesi girişinde karşıladı onlarla birlikte bildiri dağıtımına katıldı. Ardından seçim bürosu açılışı etkinliğine geçildi. Uzun süre halay çekilen etkinlikte sloganlar hiç dinmedi. 

HDP Bağcılar İlçe Eşbaşkanı Raşit Ertuğrul, halkı selamladıktan sonra milletvekili adaylarını tanıttı. Milletvekili adayı Yusuf Yalvaç Kürtçe bir kısa konuşma yaptı. 

OTLU: HAKLARIMIZI SOKAKLARDA, MEYDANLARDA KAZANDIK
Daha sonra söz alan Çiçek Otlu da sözlerine trafik kazası geçiren Meral Danış Beştaş'a geçmiş olsun dileklerini sunarak başladı. İktidarın tek ulus, dil, cinsi dayatan faşist rejimine karşı mücadeleyi yükselteceklerini söyleyen Otlu, "Kürtlerin statüsünü, Kürtlerin ana dil hakkını kazanması için uzun yıllardır mücadele yürütüyoruz, hiçbir şey bize engel olamadı. Ana dilimizi de konuşacağız, statümüzü de kazanacağız. Kadınlar olarak şiddete uğruyor, katlediliyoruz, erkek yargı cezasızlık politikaları uyguluyor. Biz kadınlar özgürlüğümüzü birilerinin vermesiyle değil sokaklarda, meydanlarda kazandık" dedi. 

'KİMSE BİZİ İNKAR EDEMEZ, MÜCADELEMİZ BÜYÜYECEK'
HEP'ten Yeşil Sol Parti'ye kadar maruz kaldıkları saldırıları hatırlatan Otlu, "Vazgeçmedik, çoğalarak geldik. HDP İzmir İl Örgütünde Deniz Poyraz'ı katlettiler, çoğalarak geldik. Yani bizi öldürmekle, yöneticilerimizi ve üyelerimizi tutuklamakla, imralı'da sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ağırlaştırmakla, Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Sebahat Güncel, Gültan Kışanak'a dünkü Kobanê davasında ağırlaştırılmış müebbet vererek ne susturabilir, ne de yok edebilirsiniz. Biz hep vardık, var olacağız, var olmaya devam edeceğiz. Kimse bizi Kürtleri, Alevileri, kadınları inkar edemez. Mücadelemiz büyüyecek" ifadelerini kullandı. 

'1 MAYIS'TA FAŞİST SERMAYE DÜZENİNE KARŞI ALANLARDA OLALIM'
İktidarın saraylarda zenginlik içinde yaşadığını, sadece inşaat ve yol yaparak zenginleştiğini söyleyen Otlu, sistemin tek isteğinin sermayenin egemenliğini korumak olduğunu belirtti. "Bizi yoksulluk içinde bırakıyorlar; bir aşa, ekmeğe mahkum ediyorlar, işsizliğe mahkum ediyorlar" diyen Otlu, yaklaşan 1 Mayıs'a işaret etti ve faşist sermaye düzenine karşı alanlara, mücadeleye çağırdı. 

'JİN, JİYAN, AZADİ DEMEYE DEVAM EDELİM'
Seçim bürosu etkinliğini işaret eden Otlu, sadece bu kadar değil milyonlar olduklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Milyonları Yeşil Sol Parti'ye çağırmalı, kapı kapı çalışmalıyız. 14 Mayıs'ta AKP-MHP rejimini sandıkta gömmeliyiz. Onların paraları, pulları, polisleri, orduları tankları olabilir ama bizim umudumuz, örgütlülüğümüz var. Biz birlikte güçlüyüz. Yolumuz eşitlik, adaleti savunan kadına yönelik şiddete hayır diyen yoksulluğa, işsizliğe hayır diyen Yeşil Sol'a oy isteyelim. Çalışalım, emek harcayalım. Jin, jiyan, azadi demeye özgürlüğü savunmaya devam edelim."

Konuşmaların ardından zılgıtlarla seçim bürosu açıldı.