22 Eylül 2024 Pazar

Otlu: AKP emeklileri hayat mücadelesinde ezdiriyor

Meclis'te emeklilerin durumuna dikkat çeken DEM Parti milletvekili Çiçek Otlu, "Emeklilere ilişkin adil bir intibak yasası çıkarılmasını, sağlık tedavilerinden alınan kesintilerin iptal edilmesini, insanın onuruna yakışacak seviyede maaş ve yılda 4 kez asgari ücret düzeyinde bayram ikramiyesinin verilmesini ve toplu sözleşme, sendika örgütlenmesinin önünün açılmasını istiyoruz" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul milletvekili Çiçek Otlu, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak emeklilerin durumuna dikkat çekti.

2024'ü "emekli yılı" ilan eden AKP'nin emeklilere 10 bin lira maaşı uygun gördüğüne işaret eden Otlu, AKP'nin emeklilere, "Açlık içerisinde yaşayın, hayat mücadelesine devam edin, evinizdeki ekonomi bakanlığınızı tasarruf bakanlığınıza çevirin" dediğini söyledi.

Ülkedeki 16 milyon emeklinin ikinci işlerde çalıştığına işaret eden Otlu, "AKP iktidarının yanlıları olanlar gibi çift maaş almıyor, 3 tane maaş almıyor, 4 tane maaş almıyor; çocuğunu okutmak istiyordu, bir gelecek istiyordu, emekliliği güvence sanıyordu emekli halkımız ama bu AKP iktidarında bu güvence de alındı" dedi.

AKP iktidarının emeklileri ekmeğe bile muhtaç ettiğini söyleyen Otlu, iktidarın emeklilerin içinde bulunduğu vahim durumu görmediğini ifade etti. Otlu, şöyle devam etti: "Yani emeklilere insanca yaşayabileceği koşullar oluşturulabilecekken, AKP iktidarı 'Ben işçimi, emekçimi, emeklimi enflasyona ezdirmeyeceğim' derken emeklileri hayat mücadelesi içerisinde ezdiriyor. Peki emeklilerle ilgili son dönemde gördüğümüz şey nedir? İş cinayetlerine kurban gidiyorlar. Emeklilere sunulan tek bir tercih var: Yardıma muhtaç, biat etmiş bir halk isteniyor. 'Doğal gaz, elektrik, gıda yardımı yapayım' diyor ama emeklilere 'Tatile gidemezsiniz, sinemaya gidemezsiniz' ya da 'Herhangi bir ihtiyacınızı karşılayamazsınız' diyor."

Otlu, "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak emeklilere ilişkin adil bir intibak yasası çıkarılmasını, sağlık tedavilerinden alınan kesintilerin iptal edilmesini, insanın onuruna yakışacak seviyede maaş ve yılda 4 kez asgari ücret düzeyinde bayram ikramiyesinin verilmesini ve toplu sözleşme, sendika örgütlenmesinin önünün açılmasını istiyoruz. Bu ülkedeki emeklileri, işçileri ve emekçileri de DEM Parti altında örgütlenmeye davet ediyoruz" dedi.