22 Eylül 2024 Pazar

Osmaniye Newroz'unda 'Kürt sorununa acil çözüm' çağrısı

Osmaniye'de toplanan kitle coşkuyla Newroz ateşini yakarken, alandan seslenen DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, "Kürt sorununun çözümü sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yapılmasından geçiyor" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Osmaniye İl örgütünün çağrısıyla halk, Newroz kutlaması için "Şimdi özgürlük zamanı" şiarıyla merkezde bulunan Yunusemre Mahallesinde bir araya geldi. Sabahın erken saatlerinde Kürt ulusal kıyafetleriyle Newroz alanına gelen halk, halaya durdu.

Newroz kutlamasının yapıldığı alana, "Rabe dema azadî û serkeftinê ye" pankartı ile DEM Parti flamaları asıldı.

Newroz kutlaması, özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşuyla başladı. Ardından, Osmaniye Belediye Eşbaşkan Adayı Ziver Gümüş söz aldı. Newrozu kutlayarak konuşmasına başlayan Gümüş, yaklaşan 31 Mart seçimlerinde halkın iradesine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

'ACİL ÇÖZÜLMESİ GEREKEN SORUN KÜRT SORUNUDUR'
DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ise, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride dikkat çekti, "Bugün Osmaniye'den sesleniyoruz. Bu ülkenin en acil çözülmesi gereken sorunu Kürt sorunudur. Kürt sorununun çözülmesi için de sayın Öcalan üzerinde devam eden tecridin son bulması gerekiyor. Tecridin son bulması için tutsaklar cezaevlerinde açlık grevinde. Anneler Adalet Nöbeti'nde. Bu ülkede ağır ekonomik krizden çıkmak istiyorsak Kürt sorunu çözmeli. Kürt sorununun çözümü Sayın Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yapılmasından geçiyor" diye konuştu.

NEWROZ ATEŞİNİ BARIŞ ANNELERİ YAKTI
Konuşmaların ardından Ali Bozan ile Barış Anneleri, alkış ve zılgıtlarla Newroz ateşini yaktı. Newroz ateşinin etrafında halaya duran kitle, coşkuyla Newroz'u kutladı.

Kutlama Gülhan Bişeng'in ezgileriyle son buldu.