23 Eylül 2024 Pazartesi

Osman Nuri Ocaklı Londra'da anıldı

MLKP komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) için Londra'da düzenlenen anmada, MLKP'nin Baran Serhatlar, Ahmet Şoreşler, Yilmaz Behrareşler fideliğidir olduğu vurgulanarak, bu nedenle yenilmez olduğu kaydedildi.

Marksist Leninist Komünist Parti'nin (MLKP) şehit düşen komutanlarından Osman Nuri Ocaklı (Yılmaz Behrareş) İngiltere'nin başkenti Londra'da anıldı.

İşgalci Türk devletinin 12 Haziran'da Kobanê'ye dönük saldırılarında ölümsüzleşen Ocaklı şahsında, devrim ve sosyalizm mücadelesine can suyu olanlar anısına saygı duruşu yapıldı. Anmada, MLKP MK'nin Ocaklı için yaptığı açıklama okundu, ardından Ocaklı'nın mücadele hayatını aktaran sinevizyon gösterildi.

MLKP Temsilcisi, yaptığı konuşmada Osman Nuri Ocaklı'nın yaşamından çeşitli kesitler aktardı ve "Çizgi devrimciliği ile direnen ve savaşan partinin geliştirilmesinde özel bir rol oynamıştır" dedi. MLKP'nin yenilmez olduğu vurgulanan konuşmada, "MLKP, bir Baran Serhatlar, Ahmet Şoreşler, Yilmaz Behrareşler fideliğidir" vurgusu yaptı. Bayram Namazın "Ölümsüzlere bağlılık lafzi, soyut değil, somuttur, eylemlidir" sözlerini hatırlatan MLKP Temsilcisi, mücadeleyi büyütmeye, MLKP'ye güç veremeye çağırdı.

KGÖ adına yapılan konuşmada da genç komünistler olarak Osman Nuri Ocaklı'nın anılarına bağlı kalacaklarının sözünü verdi, gençlere MLKP saflarında birleşme çağrısı yaptı.

Sri Lanka Frontline Party Temsilcisi, ölümsüzleri anmanın dünyada devrim ve sosyalizm mücadelesini büyütmek anlamına geldiğini vurguladı.

MKP Britanya taraftarları anmaya bir mesaj gönderdi. Kürt Halk Meclisi ve Partizan konuşmalar yaparak ölümsüzlerin anılarına bağlı kalacaklarını yinelediler.

Anma sloganlarla son buldu.