23 Eylül 2024 Pazartesi

Ordu'da sağlıkçı nöbet çıkışı araç bulamayınca 40 kilometre yürüdü

Ordu Ulubey Devlet Hastanesi servisinde çalışan sağlık emekçisi Harun Kışan, 24 saatlik hastane nöbetinden çıktıktan sonra 40 km uzaklıkta Fatsa'daki evine dönmek için araç bulamadı. Kışan, sokağa çıkma yasağı nedeniyle araç bulamadığı otogardan evine yürümeye başlarken sosyal medya hesabından yaptığı yayınla yaşadığı mağduriyeti yetkililere duyurmaya çalıştı.

Ordu'da nöbetten çıkıp evine gitmek isteyen sağlık emekçisi 40 km yol için 45 lira ücret istenince çalışan isyan etti. Nöbetçi sağlık emekçisi araç olmadığı için görev yerlerine ve nöbet sonrası evlerine gitmek isterlerken mağdur olurken, birçok hasta ise sokağa çıkma yasağı sürecinde toplu taşıma araçlarının olmaması nedeniyle sağlık kuruluşlarına gidemeyerek mağdur oluyor.

Koronavirüs salgını sürecinde özellikle sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlar pek çok kez gündeme gelmişti.

Artı Gerçek'in haberine göre; Harun Kışan adlı sağlık emekçisi, Ordu'da nöbeti bitmesi sonrası Fatsa ilçesine evine gitmek için araç bulamayınca şehirlerarası otobüs terminalinden bulunan Ali Osman Ulusoy firmasına ait otobüsle Fatsa ilçesine gitmeye karar verdi.

Firma 40 km mesafede olan Fatsa seyahati için 45 TL bilet ücreti talep edince sağlık çalışanı Harun Kışan bu duruma tepki göstererek 40 km mesafede bulunan Fatsa ilçesinde bulunan evine yaya olarak yürümeye başladı.

Tepkisini ve bu anları telefonuyla videoya kaydeden sağlık emekçisi Harun Kışan, 5 km yol yürüdükten sonra yaşadıklarını sosyal medya hesabından arkadaşlarına aktardı.

SES YAŞANANLARA TEPKİ GÖSTERDİ
Pandemi sürecinde çalışan arkadaşlarının mağduriyetler yaşadığını, sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte halkın mağdur olduğuna dikkat çeken SES Ordu Şube Başkanı Ferit Ceylan, "Ordu'nun birkaç ilçesinden merkezde çalışan arkadaşlarımız var hafta içi sokağa çıkma yasağı saatlerinde ve hafta sonları belediye toplu taşıma araçları yok çalışan arkadaşlarımız bu konuda mağduriyet yaşıyor" dedi.

Sadece sağlık emekçilerinin değil hastaneyi kullanan halkın da evine gitmek istediğinde veya hastaneye gelmek istediğinde mağdur olduğuna dikkat çeken Ceylan, "Oysa belediye, çalışanları, hasta ve hasta yakınlarını düşünerek nöbetçi araçlar koyabilse bu sorun olmaz. Sağlık çalışanı arkadaşımız Harun Kışan, sabah nöbetten çıkmış, evine gitmek için toplu taşıma olmadığından şehirlerarası otobüse binmek istemiş firma 40 km yola 45 lira bilet kesince arkadaşımız yolu yaya olarak yürümeye başladı. Kendisine bize haber verseydin bırakırdık dedim, 'sosyal medyadan görüntüyü görmüşler belediye araç gönderecek' dedi" diye aktardı.

Ceylan, "Belediye ulaştırma dairesi bir araç göndererek evine bıraktı ama bu sorun genel sorun. Böyle onlarca insan var nöbet usulü çalışan görevliler mağdur oluyor yetkililerin bu sorunu bir an evvel çözmeleri gerekir" diyerek tepki gösterdi.