25 Eylül 2024 Çarşamba

Ordu'da birlerce kişi Ceren için yürüdü

Ordu'da Özgür Arduç adlı erkeğin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ceren Özdemir'in 21'inci doğumgünü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Ordu'da Özgür Arduç adlı erkeğin bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Ceren Özdemir'in 21'inci doğumgünü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Özdemir'in bale eğitimi verdiği kursun önünden yürüyüşe başlayan kitle, "Bir çiçeği daha kopardılar, umutları, hayalleri geleceği öldü", "İyi ki doğdun güzel melek", "Unutmayacağız, affetmeyeceğiz" yazılı dövizler ile Ceren Özdemir'in fotoğraflarını taşıdı.

Binlerce kişi Süleyman Felek Caddesi güzergahından evin bulunduğu Zaferi Milli Mahallesi'ne kadar yürüdü.

Ceren Özdemir'in evinin önünde açıklama yapan baba Yılmaz Özdemir, başka Cerenlerin ölmemesini diledi. Yılmaz Özdemir, "Başka kardeşlerimiz bu olayları yaşamasın istiyorum. Başka istediğim bir şey yok. Üzüntümüz çok büyük. Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Ülkemiz dışında yaşayan vatandaşlarımıza, bize destek olan, bizi yalnız bırakmayan, sosyal medyada, basın mensubu arkadaşlarımıza, herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, sesimiz oldukları için" dedi.

Daha sonra yürüyüşe katılan kadınlar tarafından olayın yaşandığı binanın merdivenlerine karanfil bırakıldı.