25 Eylül 2024 Çarşamba

'Onlar kaybedecek, biz kazanacağız'

Seçim çalışmalarını Ağrı'da sürdüren Yeşil Sol Parti Kürtlerin, Alevilerin, Çerkeslerin, Lazların mücadelesiyle kazanacaklarını, değiştireceklerini kaydetti. 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar ve beraberindeki heyet Ağrı'da seçim çalışması yürütüyor. Heyet Erciş'ten sonra Doğubayazıt'a geçti. 

GÜMÜŞTAŞ: KADIN İSYANI KAZANACAK
Seçim bürosunda konuşan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, faşist rejime karşı mücadele ettiklerini belirterek, "2023 seçimlerine çok güçlü bir şekilde adım atıyoruz. Kürdistan ve Türkiye halklarının mücadelesini birlikte taşıyacağız. Bütün güçlerini bizi yok etmek için kullandılar. Bugün alanlardan söylüyoruz siz kaybettiniz, biz kazandık. Kadın isyanı kazanacak, kadın isyanı değiştirecek" ifadelerini kullandı. 

İktidarın politikalarını eleştiren Uçar, "Onlar da çok iyi biliyor ki AKP-MHP iktidarına kaybettirecek, yeni bir ülke kuracak olan güç işte burası. O yüzden bizimle daha çok uğraşıyorlar. Dün tek adam rejiminin muhatabı ve sorumsuz olduğunu iddia eden tek adam rejiminin cumhurbaşkanı Amed'deydi. Amed halkına seslendi. Amed'de 'Kürt kardeşlerim' diyorlar ama Ankara'ya gittiklerinde 'Kürt terörü' oluyor. Kürtler onları kardeşi değil! Onların kardeşleri Torosçular, onların kardeşleri Beşli Çete, onların kardeşleri Kürtleri inkar eden faşist milliyetçiler" dedi. 

Kürtler, Aleviler ve halkların saldırılara rağmen direne direne dillerini ve kimliklerini kazandıklarının altını çizen Uçar, "Bugün buradaysak, Türkiye siyasetine müdahale ediyorsak sizin yok saydığınız Kürtlerin, Alevilerin, Çerkeslerin, Lazların mücadelesi sayesinde buradayız. Bu mücadele ile biz kazanacağız. Bu mücadele ile biz kazanacağız, onlar kaybedecekler. Buradayız, birlikte değiştireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Uçar, şöyle devam etti: "Türkiye'nin en temel sorunlarından biri Kürt gerçekliğidir. Biz sorun değil gerçekliğiz. Ama bu gerçeklikle yüzleşmeyen, bu gerçeklikle ilgili politika üretmeyen bir iktidar ve devlet aklı ile karşı karşıyayız. Dolmabahçe Mutabakatının arkasındayız. 2013 Newrozu'nda Sayın Öcalan'ın gönderdiği demokratik çözüm deklarasyonunun arkasındayız. Bir daha söyleyeyim; Kürt sorununu çözmeye bizler adayız, halkımız aday, Yeşil Sol Parti aday. Çözmek için geliyoruz, hiç kimseye muhtaç ve mahkum değiliz. Gittiğimiz bütün her yerde çok ciddi bir coşku ve değişim talebi var. Bu talebin sesini yükseltenler sizlersiniz, bunun emekçisi olmaya da biz çalıyoruz."

Konuşmaların ardından Doğubeyazıt'tan ayrılan heyet Ağrı'da seçim bürosu açılışına katılacak.