23 Eylül 2024 Pazartesi

'Onlar devrimin zaferi için canlarını feda etti'

CKŞ'liler Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla Hesekê'de bulunan Dijwar Şehitliği'nde anma gerçekleştirdi. Anmada konuşan Ekîn Îsyan, "Şehitlerimiz bir çizginin sürdürücüsü oldu. Bizler de bu çizgiyi sürdüreceğiz. Onların amaçları bizim de amacımızdır" dedi.

Devrimci Komünist Gençler (CKŞ) Hesekê'de Kasım Şehitler Ayı dolayısıyla anma gerçekleştirdi. Dijwar Şehitliği'nde yapılan anma saygı duruşu ile başladı. Anmada CKŞ adına konuşan Ekîn Îsyan, Kasım Şehitler Ayı'nın kendilerini daha fazla sorguladıkları ve tanıdıkları bir ay olduğunu kaydetti.

Ekîn Îsyan, "Şehitlerimiz bir çizginin sürdürücüsü oldu. Bizler de bu çizgiyi sürdüreceğiz. Onların amaçları bizim de amacımızdır. Direnen tek bir yoldaşımız dahi kalsa direniş sürecek. Sesimizle, sözümüzle, kalemimizle direneceğiz" dedi.

Ölümsüzleşenlerin devrimin zaferi için canlarını feda ettiğini kaydeden Ekîn Îsyan şunları vurguladı: "Daha fazla emek vermeliyiz, gerekirse canımızı da feda etmeliyiz. Onlar devrimin zaferi için canlarını feda etti. Bizim özgür yaşayabilmemiz için bedel ödediler."

Ekîn Îsyan konuşmasında Kürdistan ve dünya gençliğine, "Bütün gençlere çağrımızdır; Yüzünüzü Rojava devrimine dönün. Daha güçlü bir duruşun sahibi olmalıyız. Bugün bizden beklenen budur. Gençlik gelecek, gelecek sosyalizm" diye konuştu.

Rojavalı komünist gençler mezar başında yaptıkları anmada mücadeleyi büyütme sözü verdi. 

"Şehîd Namirin" sloganları atan gençler, marşlar okudu.

CKŞ'liler daha sonra mezarlıkları temizleyip, çiçeklere su verdi.