25 Eylül 2024 Çarşamba

Ölümsüzleşenlerin bayrağı yere düşmeyecek: Başımız dik, mücadeleyi sürdüreceğiz

HPG'li Musa Kahraman ve PKK'li olduğu iddiasıyla katledilen Lokman Görgün anısına zılgıtlar ve sloganlarla yürüyüş düzenlendi, taziyeleri gerçekleşti. Çevre köylerden yürüyüşe katılanlarla yüzlerce kişi ölümsüzleşenlerin bayrağını yere düşürmeyeceğini vurguladı. Anne Kahraman, "Başım diktir" diyerek son damla kanına kadar oğlunun mücadelesini sürdüreceğini belirtirken Görgün'ün eşi Fusuna Görgün de başının dik olduğunu söyledi ve ekledi: "Yaşasın dağlardaki gerilla, Kürdistan'ın başı sağ olsun."

Mardin'in Ömeryan bölgesindeki Cinata kırsal mahallesinde "PKK'li" olduğu iddiasıyla askerlerin katlettiği 8 çocuk babası 53 yaşındaki Lokman Görgün ile HPG'li yeğeni Musa Kahraman'ın (Xebatkar/Çiyager) ailesine taziye ziyareti gerçekleştirildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde aralarında HDP, DBP, Yeşil Sol Parti temsilcileri ile HDP eski milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu kitle Cinata kırsal mahallesinde kurulan taziyeye geçti. Kitleyi köy girişinde Görgün ile Kahraman'ın yakınları ve köy sakinleri, "Şehîd namirin" ve "Ey şehîd xwina te erde namîne" sloganları eşliğinde karşıladı. Köy girişindeki karşılamanın ardından kitle taziye evine doğru yürüdü.

SLOGAN VE ZILGITLAR DİNMEDİ
Yürüyüş sırasında PKK lideri Abdullah Öcalan lehine de sloganlar atan kitleyi taziye evinin girişinde toplanan kadınlar zılgıtlar eşliğinde karşıladı. Sık sık sloganlar ile zılgıtların atıldığı taziyede özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

'ÖZGÜRLÜK BAYRAĞI YERE DÜŞMEYECEK'
Söz alan HDP İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Yiğit, özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenleri andı. Özgürlük ve insanlık mücadelesine sahip çıkacaklarını söyleyen Yiğit, ölümsüzlerin bayrağının yere düşmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.

ÇEVRE KÖYLERDEN YÜRÜYÜŞE KATILANLAR OLDU
Daha sonra taziye evinden mezar başına yüründü. "Bimre İxanet" sloganı eşliğinde çevre köylerden de gelenlerle birlikte yüzlerce kişinin yürüyüş sonrası mezar başında "Çerxa Şoreşe" marşı okudu.

ANNE KAHRAMAN'DAN OĞLUNA: BENİM BAŞIM DİKTİR
Kahraman'ın annesi Türkan Kahraman, başının dik olduğunu vurguladı ve oğluna ithafen şunları söyledi: "Misafirlerin çoktur. Başın dik olsun. Annen ağlamıyor. Sana verdiğim sözü yerine getirdim. Benim başım diktir. Son damla kanıma kadar da senin yolunu takip edeceğim."

GÖRGÜN: YAŞASIN DAĞLARDAKİ GERİLLA
Görgün'ün eşi Fusuna Görgün de, başlarının dik olduğunu belirterek, "Yaşasın Başkan Apo, yaşasın dağlardaki gerilla. Kürdistan'ın başı sağ olsun" dedi. Fusuna Görgün, eşinin ve Kahraman'ın ihanet sonucu öldürüldüğünü belirtti.

Görgün'ün oğlu Mehmet Görgün, babasının infaz edildiğini belirterek, hesap soracaklarını kaydetti.

Görgün ve Kahraman'ın yakınları tepkilerini tek tek dile getirdi.