1 Ekim 2024 Salı

Ölüm orucundaki avukatlar için eylem: Bu zulüm yeter

Ölüm orucu direnişindeki avukatlar için Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Meral Gökoğlu, "Ebru ve Aytaç'ın tahliye edilip yaşama dönmesi için bir adım atılmasını istiyoruz! Bu zulüm yeter" diye belirtti.

Ölüm orucu direnişindeki avukatlar için Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde destek eylemleri sürüyor.

Eylemde konuşan tutuklu avukat Engin Gökoğlu'nun eşi Meral Gökoğlu, ölüm orucundaki avukatların kritik bir sürece girildiğini söyledi. Gökoğlu, "Ebru ve Aytaç'ın artık adalete kavuşmasını istiyoruz! Yargıtay'ın karar vermesini, Yargıtay kararı beklenmeden de Adli Tıp Kurumu raporuna uyularak Ebru ve Aytaç'ın tahliye edilip yaşama dönmesi için bir adım atılmasını istiyoruz! Bu zulüm yeter" diye belirtti.

Gökoğlu "Onların yaşamasını istiyoruz, onlar da yaşamak istiyor. Sadece halklarını istiyor. Aileleri olarak 25 gündür buradayız. Biz onları yalnız bırakmayacağız" dedi.

Gökoğlu'nun ardından Ebru Timtik'in teyzesi Yıldız Deniz bir konuşma yaptı. Deniz, "Keşke daha çok sesimizi duyurabilseydik, Ebru ve Aytaç'ın sesine ses olabilseydik, hiç kimse avukatların ölmesini istemez. Kimse ölüm meraklısı değil zaten, onlar adalet için bedenlerini ölüme yatırdılar. Kritik zamanlardayız Ebru 234. gününde keza Aytaç 203. gününde. Çok kötüler, durumları kötü. ATK raporuna uyulmadan hastaneye getirilmeleri çok kötü. Ben İki gün boyunca hastanede Ebru'nun yanındayım. Hemşireler sürekli rahatsız ediyor. Ebru enfeksiyon kapmış olabilir. Yargıtay bir an önce karar versin. Kendi yasalarını uygulasınlar, başka bir şey istemiyoruz" diye kaydetti.