30 Eylül 2024 Pazartesi

Ölüm orucundaki avukatlar için 'Adalet nöbeti'

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Çağlayan'da, 79. kez "Adalet nöbeti" gerçekleştirildi. Av. Didem Baydar Ünsal, adalet istemekten vazgeçmeyeceklerini belirtti, taleplerin kabul edilmesini istedi.

Ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde başlatılan "Adalet nöbeti" sürüyor. Nöbete, Yazar Temel Demirer ile Sibel Özbudun da destek verdi.

Açıklama yapan Didem Baydar Ünsal, 79 haftadır eşi ve arkadaşları için nöbet tuttuklarını hatırlattı. Ünsal, "Her ne olursa olsun adalet istemekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Timtik ve Ünsal'ın da aralarında olduğu avukatlar hakkında açılan davada toplam 159 yıl hapis cezası verildiğini hatırlatan Ünsal, İstinaf Mahkemesi tarafından onaylanan dosyanın 1 Haziran'dan beri Yargıtay'da olduğunu söyledi.

Yargıtay'ın, ölüm orucu direnişinin Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın bedenlerinde geri dönülmez sonuçlara yol açmadan hukuksuz kararı bozmasını isteyen Ünsal, "Biz, sadece kendimiz için direnmiyoruz. Bu adaletsizlik saldırısı bütün halkımıza yapılmaktadır" diye konuştu.

Gazetecilerin, siyasetçilerin tutuklanması, HDP eski Genel Başkanı Demirtaş'ın tahliye edilmemesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na hapis cezası verilmesi gibi hukuksuzlukları anımsatan Ünsal, hafta sonu baro başkanlarının Ankara'ya yaptığı yürüyüşün engellenmesini kınadı.

Ünsal'ın ardından yazarlar Temel Demirer ile Sibel Özbudun da konuşma yaparak, hukuksuzluğa son verilmesini, ölümler yaşanmadan adım atılmasını istedi.

Eylem, "Ebru, Aytaç serbest bırakılsın", "Devrimci avukatlar onurumuzdur" sloganlarının atılmasının ardından sona erdi.