23 Eylül 2024 Pazartesi

Ölüm orucu şehidi Tuncay Yıldırım mezarı başında anıldı

Ölüm orucu şehidi Tuncay Yıldırım Çanakkale'de bulunan mezarı başında anıldı. Anmada, "İdeallerini zaferle taçlandırıncaya kadar, yarattığı değerlere sahip çıkarak, zaferi onlara armağan edene kadar mücadeleye devam edeceğiz" denildi.

2002 Newrozunda, ölüm orucu direnişindeyken ölümsüzleşen Tuncay Yıldırım, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi, Tongurlu köyü mezarlığında bulunan mezarı başında anıldı.

"Ölümsüzlerimizin izinde daima ileri" pankartı açılan anmada, Yıldırım'ın mezarı üzerine kızıl bayrak serildi ve karanfiller bırakıldı. Anma, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler anısına saygı duruşuyla başladı.

'ONLARIN MÜCADELESİNİ BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ'
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) adına yapılan konuşmada, Yıldırım'ın direnişi hapishanelerden dışarıya bütün bedeniyle taşıyan çok özel bir devrimci olduğu vurgulandı. "Tuncay Yıldırım'dan Ebru Timtik'e, bu mücadelede ölümsüzleşen, özgürlük ve devrim mücadelesinde açlık grevleriyle ölümsüzlüğe yürüyenleri bir kez daha saygıyla, minnetle anıyoruz. Onların mücadelesini başarıya ulaştıracağımıza bir kez daha Yıldırım'ın huzurunda söz veriyoruz" denilen konuşmada, bu mücadelenin bedeller ödenerek, ateş altında yürütüldüğü vurgulandı. 

Dönemin ihtiyacının tüm devrimcileri bir adım ileriye çıkmaya çağırdığı, daima ileriye yürüyen bir kadro ve örgüt gerçeğini istediği ifade edilen konuşmada, "O yüzden de hepimiz durduğumuz yerde daima ileriyi hedefleyerek, ölümsüzlerimizin aydınlattığı yola basarak, daha güçlü adımlarla devrimi başarmaya odaklanmış bir yürüyüşe çağrıdır. Bu kavgayı, bu davayı başarıya ulaştıracağımıza, zaferi mutlaka kazanacağımıza olan inancımızla ölümsüzlerimizi minnetle, özlemle anıyoruz" denildi.

'ONLARI GELECEK NESİLLERE AKTARMALIYIZ'
Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Platformu (ÖTSP) adına yapılan konuşmada, devrim ve sosyalizm mücadelesinde bedel ödeyerek idealleri yaratanları gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çekildi. Konuşmada şöyle devam edildi: "Onların yarattığı değerleri mücadelenin gelişmesine hizmet edecek şekilde örgütleyebilmemiz gerekiyor. Buradan bir kez daha onlara söz veriyoruz. İdeallerini zaferle taçlandırıncaya kadar yarattığı değerlere sahip çıkarak, zaferi onlara armağan edene kadar mücadeleye devam edeceğiz."

Ardından yapılan konuşmalarda, Tuncay Yıldırım'ın tüm mücadele süreçlerinde militan bir çizgi izlediği ve bir devrimcinin nasıl olması gerektiğine ilişkin bir prototip olduğu kaydedildi. Yapılan konuşmalarda, "Onun bize bıraktığı bayrağı daha ileri saflara yükselterek geliştireceğimize söz veriyoruz" denildi.