25 Eylül 2024 Çarşamba

Oktay Kızılay'ı aklamak için tüm suçu Kınık'a attı

Canlı yayında Kızılay'ın çadır satmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kerem Kınık için "istifa mekanizmasının her zaman açık olduğunu" söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TV 100'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kızılay'a dönük eleştirileri de değerlendiren Oktay, deprem çalışmalarına ilk andan itibaren Kızılay'ın da katıldığını ve Kızılay'ın birinci sorumluluğunun beslenme olduğunu öne sürdü.

Deprem sonrası Türkiye ve uluslararası alanda çok hızlı bir çadır arayışına girdiklerini iddia eden Oktay, "parayla çadır satma meselesine kendilerinin de üzüldüğünü" dile getirdi.

Kerem Kınık'ın istifa etmesinin istenmesine ilişkin konuşan Oktay, şahısları kurumlardan ayırmak gerektiğini söyledi. Oktay, tüm suçu Kınık'a atıp Kızılay'ı şöyle aklamaya çalıştı: "Bu kurumlar bizim kurumlarımız ve bu kurumlarda emek veren çok ciddi arkadaşlarımız var. Dolayısıyla burada yapacağımız şey iki şeydir; birincisi kişinin kendi inisiyatifi çerçevesinde istifasıdır. Genel kurulu olan değil mi, çok da geniş bir yönetimi var. Dolayısıyla oranın tekrardan olağanüstü bir genel kurula davet edilmesi ve yönetimin belirlenmesi olayıdır. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan çıksa da hemen değiştiriyor olsa hemen 'tek adam' diyorsunuz. Değiştirmiyor genel kurulu çalıştırsın denildiğinde 'Yav niye yapmıyorsunuz.' şeklinde. Dolayısıyla genel kurul üyeleri bunu çok rahatlıkla değiştirebilir veya genel başkan kendisi istifa edebilir. Bu kendi kararıdır, kendi genel kurulunun kendi yönetimidir."

Kızılay'ın yapması gereken bir işi yapmadığında gerekli yaptırımların uygulandığını ve uygulanacağını savunan Oktay, "Bir kurumun başındaki kişiyi savunmak gibi bir vazifem, görevim de yok. O kişinin kendi kararıdır. İstifa mekanizması da her zaman açıktır" dedi.