30 Eylül 2024 Pazartesi

Okan Pirinç'in memleketinde 'Gitmek' etkinliği

Suruç şehitlerinden Okan Pirinç'in memleketi Hatay'da düzenlenen "Gitmek" belgeselinde asıl sorumlular yargılanana dek mücadelenin süreceği kaydedildi. 

33 düş yolcusunu Kobanê'ye neden gittiğini, katliamın neden gerçekleştiğini anlatan "Gitmek" belgeseli gösterimi devam ediyor. 33 düş yolcularından Okan Pirinç'in memleketi Hatay'da düzenlenen etkinlikte Suruç şehitleri anıldı, belgesel gösterildi. 

Anmanın yapıldığı salona Suruç şehidi Okan Pirinç'in fotoğrafı ile SGDF bayrağı ve "Katillerden hesabı gençlik soracak", "Suruç için adalet herkes için adalet" yazılı dövizler asıldı. Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin katıldığı anmada, 33'ler şahsında devrim mücadelesine can suyu olanlar anısına saygı duruşuyla başladı. 

KARA: BU MÜCADELE SÜRECEK
Belgeselin ardından söz alan ESP PM üyesi Osman Kara, 7 yıldır süren adalet mücadelesinde mahkemenin asıl sorumluları nasıl koruduğunu anlattı. Dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun "7 Haziran sürecinden sonra hükümetin terörle ile mücadele adı altında yaptıklarını anlatsam bunlar sokağa çıkamaz, bildiklerimi anlatsam gün yüzüne çıkamazlar" sözlerine işaret eden Kara, avukatların ve ailelerin Davutoğlu'nun tanık olarak dinlenmesi talebinin mahkeme tarafından ısrarla reddettiğini hatırlattı. 

"Çünkü Davutoğlu dinlenseydi tanık konumundan sanık durumuna düşecekti" diyen Kara, Kobanê devrimini savunmak için Okan Pirinç başta olmak üzere dünyanın birçok yerinden özellikle gençlerin sınırları aştığını kaydetti. 

NALBANT: ASIL FAİLLER YARGILANDIĞINDA ONURLU BARIŞ GELECEK
HDP Hatay İl Eşbaşkanı Kerem Nalbant da katliamın asıl sorumluları yargılanana dek bu mücadelenin süreceğinin altını çizdi. Nalbant, "Mevcut patlamayı yapan ve yaptıran gerçek cezayı aldıklarında ülkede gerçek bir demokrasi, hasretle beklediğimiz gerçek onurlu bir barışı inşa etme şansını yakalayacağız" ifadelerini kullandı. 

Etkinlik, katılımcıların konuşmasıyla sürdü.