1 Ekim 2024 Salı

Okan Altunöz ve DSG savaşçıları sonsuzluğa uğurlandı

MLKP/KKÖ savaşçısı Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) ve DSG savaşçıları için bugün Heseke'de cenaze töreni düzenlendi. Devrim ve özgürlük için şehit düşenlere zafer sözü verilen törende, işgale ve erkek egemenliğine karşı mücadelenin büyütüleceği vurgulandı.

MLKP/Komünist Kadın Örgütü savaşçısı Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) ile farklı zamanlarda şehit düşen DSG savaşçısı Muhammed Ehmed Salih, Heyva Sor çalışanı Muhammed Seyid Hesekê'de yapılan merasimle sonsuzluğa uğurlandı.

Morg önünde toplanan yüzlerce kişi sık sık "Şehit namirin" sloganını attı. Omuzlara alınarak çıkarılan cenazeler konvoy eşliğinde Dijwar Şehitliğine götürüldü. Törene Demokratik Suriye Güçleri, YPG/YPJ, MLKP ve Alişer Deniz Tugayı savaşçıları, Şehit Aileleri Kurumu, TKŞ, JKŞ, CKŞ, Tev-Dem, PYD, Kongra Star, MKP, TKP-ML, DKP/BÖG, TKEP/L, DKP/Birlik, Özerk Yönetime bağlı kurumlar ile Heyv a Sor ve sağlık çalışanları katıldı.

'ŞEHİTLERİN YOLUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Askeri törenle başlayan merasimde ilk konuşmayı Şehit Aileleri Meclisi adına İman Ehmed yaptı. Şehitlerin işgale karşı onurlu bir yaşam için hayatlarını feda ettiklerini kaydeden Ehmed, şehitlerin yolunun takipçisi olacaklarını belirtti.

'ONLAR BU DEVRİMİN KAHRAMANLARIDIR'
Cizre Bölgesi Askeri Meclisi adına konuşan Hüseyin Selmo, ailelere başsağlığı diledi. HPG savaşçısı Dilxwaz'ın Türk devletine karşı savaştığını belirten Selmo, "Şimdi de dağdaki kahramanlar, Dilxwaz yoldaş gibi faşist Türk devletinin tanklarına, toplarına karşı savaşıyor" dedi.

Halkın başının dik olması gerektiğini vurgulayan Selmo, Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanlarında kapsamlı bir saldırı yürüttüğünü belirtti. YPG/YPJ savaşçıları ve Rojava halkları olarak gerillanın arkasında olduklarını kaydeden Selmo, Îsyan Tolhildana Pirsusê'nin mücadele yaşamına dikkat çekti. Selmo, "Îsyan yoldaş, 2016 yılında devrim saflarına katıldı. 2018 yılında Efrîn'de savaştı" dedi.

Devrim savaşçılarının direnişe devam edeceğini belirten Selmo şunları ifade etti: "Payımıza ne düşerse 24 saat yapmaya hazırız. Çünkü onlar, bu devrimin kahramanlarıdır. Onlar devrimimizi yönetenlerdir. Sonuna kadar onlarlayız."

Muhemmed Salih'in, DAİŞ'in Xiweran hapishanesine yönelik saldırısı sırasında ölümsüzleştiğini dile getiren Selmo, "Hesekê'de Kürt, Arap, Asuri ve Süryani halkları kazanımları için direndi. Xiweran hapishane direnişi tarihe geçti. Kimse bu halkın iradesini kıramaz" diye konuştu.

'İŞGALE VE İHANETE KARŞI ONLARIN RUHUYLA DİRENECEĞİZ'
Törende konuşan Beritan Asya, Okan Altunöz'ün Türkiye kentlerinden Rojava'ya, Şengal'den Efrîn'e, Serêkaniyê'den Til Temir'e kadar fedai bir ruhla savaştığını dile getirdi. Asya şunları dile getirdi: "Yoldaşları olarak, işgale ve ihanete karşı, özgür dağlardan Rojava'ya, Kuzey Kürdistan'a ve Şengal'e kadar onların ruhuyla direneceğiz. Îsyan yoldaş, LGBTİ+ bir yoldaş olarak özgürlük mücadelesini ezilen halkının mücadelesiyle, Kürdistan özgürlük savaşıyla birleştirdi. Çünkü o çok iyi biliyordu. Rojava'nın ve Kürt halkının düşmanı, öncelikle kadın cinsinin de düşmanıdır. Bu yüzden büyük bir mücadeleyle, erkek egemenliğine karşı savaş saflarında yerini aldı."

Okan Altunöz'ün 2008 yılından itibaren Türkiye kentlerinde, üniversitelerde, sokaklarda mücadele ettiğini dile getiren Asya şunları dile getirdi: "Adı Îsyan, soyadı Suruç'un intikamı. Suruç'ta katledilen 33 şehidin yoldaşıydı. Rojava'ya Suruç'un hesabını sorma ve 33 yoldaşının intikamını almak, kadın devrimini büyütmek için geldi. Bu yüzden hem savaşçı hem komutan olarak bütün savaşlarda sabotaj çalışmalarıyla, düşmana karşı en büyük darbeleriyle yerini aldı. Çünkü kalbi, kadın varlığını ve ezilen halkların kimliğini yok etmek isteyen düşmana karşı intikam isteğiyle doluydu. DAİŞ saldırdığında Îsyan yoldaş Şengal'de yerini almıştı. Efrîn'de düşmana büyük darbeler vurdu."

'ÎSYAN'IN YOLUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına dikkat çeken Asya, "Nasıl özgür dağlarda özgürlük gerillası tarafından eşsiz bir direniş sürdürülüyorsa, aynı mücadele burada da yürütülüyor. Yoldaşları olarak bir kez daha şehitlerimize sözümüzü yineliyoruz. Onların yolunun takipçisi olacağız."

Konuşmaların ardından şehadet vesikaları okundu, ailelere teslim edildi. Askeri törenin tamamlanmasının ardından cenazeler omuzlara alındı, sloganlarla son yolculuklarına uğurlandı. Rojavalı komünistler, Okan Altunöz'ün mezarı başında devrim andı içti. Tören esnasında sık sık "Disa disa serhildan MLKP Kürdistan", "Şehid namirin", "Îsyan yoldaş ölümsüzdür" sloganları atıldı.

TAZİYE ÇADIRI KURULDU
Törenin ardından Okan Altunöz anısına Hesekê'de taziye çadırı kuruldu. Rojava kentlerinden törene katılmak için gelen yüzlerce kişi taziye çadırını ziyaret etti.