1 Ekim 2024 Salı

Okan Altunöz Paris'te anıldı

Rojava'da ölümsüzleşen Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) Paris'te düzenlenen etkinlikte anıldı.

Rojava'da geçirdiği hastalık sonucu yaşamını yitiren Okan Altunöz (Îsyan Tolhildana Pirsusê) Paris'te anıldı. Saygı duruşuyla başlayan anmada, Altunöz'ün kapitalist dünyanın çok değişik biçimlerde insanlığa dayattığı eşitsizliklere karşı öfkeyle dolu bir komünist savaşçı olduğu söylendi.

Trans kadın Altunöz'ün heteroseksizme karşı yürüttüğü mücadeleye değinilen anmada MLKP/KKÖ'nün yaptığı açıklama okundu, ardından MLKP/KKÖ Fransa temsilcisi söz aldı.

Ölümsüzleri anmanın onların mücadelelerini sahiplenmek ve ileriye taşımaktan geçtiği kaydedilen konuşmada, "LGBTİ+ birey olarak Okan yoldaş, bir insanının yaşamı içerisinde karşılaşabileceği en zor koşullara göğüs gerdi. Kendinden ödün vermesine rağmen devrim ve sosyalizm mücadelesini, heteroseksizme karşı mücadeleyi sınıf kavgasıyla birleştirerek ilerledi" diye belirtildi.

Rojava'daki özgürlük çıkışının onun için bir çağrı anlamına geldiğini belirten MLKP/KKÖ temsilcisi, Suruç katliamının hesabını sormak için teredütsüzce Rojava devrimine koştuğunun altını çizdi.

Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan'a dönük işgal saldırılarına devam ettiğini belirten MLKP/KKÖ temsilcisi, "Okan yoldaşa sahip çıkmak işgal saldırılarına karşı mücadeleyi geliştirmekle anlam bulacak" dedi.