30 Eylül 2024 Pazartesi

ÖHD İzmir: ESP'liler il binasından işkenceyle gözaltına alındı

ÖHD İzmir Şubesi, Ağrı'da ölümsüzleşen Ulaş Alankuş için ESP İzmir il örgütünde düzenlenen anma etkinliğine yönelik polis baskınına ilişkin detayları paylaşarak, baskında gerçekleşen işkencenin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İzmir Şubesi, 5 Ağustos'ta Ağrı'daki çatışmada ölümsüzleşen komünist savaşçı Ulaş Alankuş için Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir il örgütünde gerçekleştirilen anma etkinliğine düzenlenen polis baskınına ilişkin açıklama yayınladı.

ARAMA KARARI OLMADAN PARTİ BİNASI ARANDI
Polisin ESP İzmir il örgütüne zor kullanarak girdiği belirtilen açıklamada, arama kararı olmamasına rağmen polisin arama yaptığı kaydedildi.

GÖZALTI SIRASINDA İŞKENCE
Açıklamada, il örgütünde anma etkinliğine katılan 20 kişinin işkenceyle gözaltına alındığı ifade edilerek, gözaltına alınan kişilerin sağlık kontrolü için götürüldüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gözaltı aracında ters kelepçeli bir şekilde bekletildikleri dile getirildi.

HASTANE BAHÇESİNDE İŞKENCE DEVAM ETTİ
Ters kelepçeye itiraz edenlerin araç içerisinde yeniden işkence gördüğü kaydedilen açıklamada, sağlık kontrolünden sonra götürüldükleri İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde uzun süre gözaltındakilerle avukatların görüşmesinin engellendiği, uzun saatler sonra görüşmelerin sağlandığı ifade edildi.

GÖZALTINDAKİ ESP'LİLER AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
Açıklama şöyle devam etti: "Gözaltında olan tüm müvekkillerimiz açlık grevinde olup bu sabah itibariyle ifadeleri alınmaya başlanmıştır. Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve Anayasa uyarınca işkence ve kötü muamelenin mutlak bir şekilde yasaklandığını hatırlatır, müvekkillerimizin maruz kaldığı işkence suçunun etkili soruşturması ve faillerin yargılanması için dosyanın takipçisi olacağımızı buradan belirtiyoruz."