25 Eylül 2024 Çarşamba

ÖHD Amed: Siyasi operasyonlar karşısında susmayacağız

Gazeteciler ve avukatlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişinin alındığı Diyarbakır merkezli gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yapan ÖHD Amed Şubesi, "Derneğimize ve demokratik hak kurumlarına karşı seçime günler kala yürütülen siyasi operasyonlara, meşru olmayan kısıtlama ve soruşturmalara karşı susmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Özgürlük için Hukukçular Derneği Amed Şubesi, 25 Nisan günü sabah saatlerinde Diyarbakır merkezli 21 kentte yapılan gözaltı saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Çok sayıda ev ve büronun basıldığı hatırlatılan açıklamada, 25 avukatın yanı sıra çok sayıda insan hakları savunucusu, özgür basın emekçisi, siyasetçi, aktivist, sanatçının evinin basıldığı hatırlatıldı.

Avukatların ev ve bürolarının baro yetkilileri hazır edilmeden aranmasına tepki gösterilen açıklamada, hukuksuz aramanın arama kararı olmadan dernek binalarının basılmasının eklendiği vurgulandı.

10'a yakın kişinin polis ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı, 3'ü avukat 49 kişinin tutuklandığı, 87 kişinin ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldığı bilgilerine yer verilen açıklamada, "Derneğimize ve demokratik hak kurumlarına karşı seçime günler kala yürütülen siyasi operasyonlara, meşru olmayan kısıtlama ve soruşturmalara özce tüm baskılar karşısında susmayacağız. Boyun eğmeyeceğiz" denildi.