23 Eylül 2024 Pazartesi

Öğretmenler birliği 2. Kongresini gerçekleştirdi

Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye Öğretmenler Birliği 2. Kongresini gerçekleştirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Öğretmenler Birliğinin 2. Kongresi, Hesekê’nin Marbela Salonunda gerçekleştirdi. Kongreye, TEV-DEM eş başkanları Rûken Ehmed, Xerîb Hiso ile Kuzey ve Doğu Suriye Eğitim ve Öğretim Kurulu Başkan Yardımcısı Dîlber Yûsif ile birlikte çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Kongrede Öğretmenler Birliğinin yıllık raporu Şeddade Öğretmenler Birliği Yönetim kurulu üyesi El Cirad tarafından okundu.

Kongrede, öğretmenler ve toplum arasındaki ilişkileri güçlendirme, öğretmenlerin yaşadığı ekonomik sorunlar, öğretmenliğin etik bir meslek olarak ele alınmasının gerekleri üzerine tartışmalar yürütüldü.

Öğretmenler Birliğinin çalışmaları ve faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kongre sonuç bildirgesinde şunlara yer verildi. Sendika yönetimi sosyal durumlarını öğrenmeye dönük öğretmenlere ziyaretlerin gerçekleştirilmesi, yapılacak ziyaretlerin sonucunun raporlaştırılması, eğitimi teşvik için öğrencilerin ailelerinin ziyaret edilmesi ve aile ilişkilerinin güçlendirilmesi, öğretmenlerin haklarının korunması için özel bir hukuk komitesinin oluşturulması. Belirlenen bu başlıklarda çalışmaların koordineli hale getirilmesi. Genel Kongre öncesi öğretmenlerin sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılması için bir konferansın düzenlenmesi konularında kararlar alındı.

Kongre sonunda Öğretmenler Birliği’nin eş başkanlığına Norşîn Sîno ve Casim El Ebdullah seçildi.