30 Eylül 2024 Pazartesi

Öğrenci Kolektifleri üniversite yönetim taslağını protesto etti

Üniversitelerin yapısında ciddi değişiklikler öngören "üniversite yönetim taslağını" YÖK önünde protesto eden Öğrenci Kolektfileri, taslağın karşısında olacaklarını duyurdu.

Öğrenci Kolektifleri, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu'nun birlikte hazırladıkları, akademi dışından kişilerin üniversite yönetiminde yer almasının önünü açan ve üniversitenin yapısında ciddi değişiklikler öngören "üniversite yönetim taslağını" Çankaya İlçesinde bulunan Ankara Yükseköğretim Kurumu önünde protesto etti. 

"Zaten YÖK'tünüz şimdi çöktünüz" pankartının açıldığı eylemde konuşan Kolektif üyesi Zeynep Kurt, üniversitelerin bilim ve halk iradesi ile yönetilmesi gerekirken bugün AKP iktidarı tarafından bilim sermaye karı için yönetilmeye çalıştığını vurguladı. 

"Üniversitenin yönetimini kayyum rektörle sağlayarak hocalarımızı akademiden atarak akademinin içini boşaltılıyor ve niteliksizleştiriliyor" diyen Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: "Bugün sermayedarlar üniversitenin yönetimine getirilmeye çalışılıyor. Üniversitede söz sahibi olan ne iktidardır ne de maşası olan YÖK'tür. Üniversitede söz sahibi olan öğrencisi, akademisi ve işçisiyle üniversitenin tüm bileşenleridir. Siz her ne kadar üniversitenin yapısını bozarak sermaye peşkeş çalışsanız da üniversiteliler karşınızda. Üniversiteler bizimle özgürleşecek."

Kurt, tüm öğrencileri AKP'ye ve sermaye düzenine karşı bilimin ve aklın yolunda özerk demokratik üniversite mücadelesinde birlikte olmaya çağırdı.

Eylem, "Zaten YÖK'tünüz şimdi çöktünüz" sloganları ile son buldu.