30 Eylül 2024 Pazartesi

Öğrenci Kolektifleri: Düşlerini zafere ulaştırmalıyız

Gezi'de katledilen Berkin Elvan'dan kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'ya kadar Suruç için adalet mücadelesinin tüm haksızlıkları ve adalet mücadelelerini kapsadığını kaydeden Öğrenci Kolektifleri'nden Umut Yıldız, bu topraklarda devrim ve özgürlük isteyen herkesi 20 Temmuz'da Kadıköy'e Süreyya Operası önüne çağırdı.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'nun (SGDF), "Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz" kampanyası çok sayıda gençlik örgütünün katılımıyla örgütlendi. Suruç katliamının hemen ardından bir araya gelen gençlik örgütleri sokak sokak adalet mücadelesini sürdürdü. Tüm saldırılara, baskılara, anmalara yönelik işkenceli polis saldırısına birleşik mücadeleden aldıkları güçle, direnişle yanıt verdi.

Katliamın 7. yılında da gençlik örgütleri yine bir araya gelerek gerçekleştirdikleri sokak eylemleri ve etkinliklerle 33'leri anmaya çağırıyor...

Gençlik örgütleriyle Suruç katliamının 7. yılında yürütülen çalışmaları konuştuk. Suruç için adalet mücadelesinin bu topraklarda barış, özgürlük ve devrim hayali kuran herkes için olduğunu kaydeden Öğrenci Kolektifleri'nden Umut Yıldız, düşman ne kadar güçlü görünse de kendilerinin daha güçlü olduğunu kaydetti.

7 yıldır topyekun bir mücadele yürüttüklerini hatırlatan Yıldız, "İlk günden bu yana olduğu gibi Suruç'un adı her geçtiğinde, hatıraları her aklımıza geldiğinde yan yana geliyor, mücadele yürütüyoruz" dedi.

'ONLARI ANARKEN DÜŞLERİNİ GERÇEK KILMAYI HAYAL EDİYORUZ'
"Suruç buradan bir başka devrime uzanan bir yolculuktu" diyen Yıldız, şöyle devam etti: "Buradaki devrim hayalini orasıyla birleştirme ümidiyle, buranın hayalinin bir başka hayalle yan yana gelmesiydi. Bizler de bugün bir başka devrim hayali güden devrimciler olarak onları anarken düşlerini gerçek kılmayı hayal ediyoruz."

Bu yıl da yürüttükleri çalışmaların polis tacizi altında geçtiğini kaydeden Yıldız, şöyle devam etti: "Ama orada gördük ki devrimcilerin yan yana geldiği, aynı şeyi söylediği, aynı türküyü aynı dilden dillendirdiği süre zarfında karşımızdakilerin bizi susturabilme şansı yok.

'GENÇLİĞİN ÖNEMLİ BİR GÖREVİ VAR'
"Bugünün devrimci gençliğinin önemli bir görevi var. Suruç'ta başlayan ve yükselen bu mücadelenin daha da ileri saflara geçmesi gerekiyor. Suruç'un adını söyleme, şehit düşen yoldaşlarımızın adlarını haykırmak değil onların fikirlerini zafere ulaştırmalıyız. Nasıl ki onlar kendilerinden önce özgürlük ve barış yolunda düşen arkadaşlarının adlarını sokaklarda, kampüslerde, meydanlarda haykırdılarsa onların düşlerini gerçekleştirmek için yollara düştülerse, bizlerin de yapacağı tam olarak bu. Onlar Gezi'de, Gazi'de, Madımak'ta düşenlerle birlikteydi biz de Suruç'ta düşen yoldaşlarımızın düşlerini gerçek kılmak için mücadeleye devam ediyoruz."

'BİZ ONLARDAN DAHA GÜÇLÜYÜZ'
Bu topraklarda barış isteyen, devrim hayal eden, özgürlük talep eden herkesi 20 Temmuz'da Kadıköy Süreyya Operası önüne çağıran Yıldız, "Adımlarımızı Büşra'yla Polen'le, Hatice Ezgi'yle, Ece'yle ve düşen tüm yoldaşlarımızla atmaya çağırıyoruz. Evet düşman karşımızda olacak, Suruç'un katilleri önümüze barikat çekecek. Onlar ne kadar kalabalık ne kadar güçlü görünüyorlarsa da biz onlardan daha güçlüyüz. Suruç tek bir dava değil; kaybolan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'dan, katledilen Berkin Elvan'a kadar bu memleketteki tüm adaletsizliklere, yaşanmış hukuksuzluklara karşı adalet mücadelesidir. Suruç için adalet herkes için adalet istiyoruz."

Gençlik örgütleriyle gerçekleştirdiğimiz Suruç özel söyleşimiz yarın TİP'li öğrencilerden Arzum Yalçın ile devam edecek...