21 Eylül 2024 Cumartesi

ÖGK'den sokak sokak konferans çağrısı

2 Nisan'da Balat İnşa Kültürevi'nde 4. Konfreransı'nı düzenleyecek olan ÖGK, sokak sokak yürüttüğü çalışmalarla "özgürlük için isyanı yükseltmeye" çağırıyor. 

Özgür Genç Kadınlar (ÖGK), 2 Nisan günü "Özgürlük için isyanı yükselt" şiarıyla İstanbul'da yapılacak 4. konferans öncesi çalışmalarını sürdürüyor. ÖGK'nın konferansı saat 11.00'da Balat İnşa Kültürevi'nde düzenlenecek.

Genç kadınlar İstanbul'un birçok noktasında yaptıkları çalışmayla tüm kadınları konferansa çağırıyor.

VAPURDA VE İSKELEDE ÇALIŞMA
Sokak afiş çalışmaları yapan ve bildiri dağıtan genç kadınlar, Kadıköy vapurunda "CİTÖK istiyoruz, alacağız" yazılı pankart açtı. Bildiri dağıttı ve yaptıkları konuşmalarla kadınları konferansa çağırdı. Kadıköy'e inen vapurları, postalarıyla karşılayan genç kadınlar; kadın dayanışmasını ve örgütlü mücadeleyi büyütmeye çağırdı. 

ÜNİVERSİTELERDE ÇALIŞMA
Galatasaray Üniversitesi'nde de çalışma yürüten genç kadınlar daha sonra Kadıköy'de "Sana Kadın Üniversitesi açtırmayacağız" yazılı pankart açtı. Genç kadınlar İstanbul Üniversitesi'nde ise afiş ve postalık çalışmalarıyla cinsiyetçi akademiye, kadın düşmanı kayyum rektörlere karşı kampüsleri ve hayatı savunmak için genç kadınları, 4. Genç Kadın Konferansı'na çağırdı.

'ÖZGÜRLÜK VE İSYANI YÜKSELTME' ÇAĞRISI
Kadıköy ve Sargıgazi'de sokaklarda bildiri dağıtan ve yazılama yapan genç kadınlar, sokakları afişlerle donattı. Özgür Genç Kadınlar (ÖGK) tüm genç kadınları özgürlük ve isyanı yükseltmek için 4. Genç Kadın Konferansı'na çağırdı.