16 Eylül 2024 Pazartesi

ÖGK istismar faili Musa Şenol ve faili serbest bırakanları teşhir etti

Çocuğa yönelik sistematik cinsel istismar suçunu işlemesine rağmen serbest bırakılan Musa Şenol'un fotoğraflarıyla toplu taşıma araçlarında eylem yapan ÖGK'lılar, Eskişehirlilere "Bu yüzü bu ismi unutmayın" dedi. Bu devletin bir çocuk istismar failini daha aklamasına izin vermeyeceklerini kaydeden ÖGK'lılar, "Ellerimiz istismarcıların yakasını asla bırakmayacak" diye vurguladı. İstanbul Kadıköy'den de seslenen ÖGK üyeleri, çocuk istismarı faillerinin gücü AKP'den aldığını çizerek mücadele çağrısı yaptı. 

Özgür Genç Kadın (ÖGK), Eskişehir'de ve İstanbul'da üç yıl boyunca bir çocuğa sistematik şekilde cinsel istismarda bulunan ve şikayete rağmen serbest bırakılan Musa Şenol'un tutuklanması için eylem yaptı.

Hatay'da eniştesi Musa Şenol tarafından üç yıldır sistematik cinsel istismara uğrayan bir çocuk durumu teşhir etti ve şikayetçi oldu. Gözaltına alınan istismar faili Mustafa Şenol serbest bırakıldı.

ESKİŞEHİR
Toplu taşıma araçlarında Musa Şenol'un fotoğraflarıyla eylem yapan genç kadınlar, "Bir çocuk, eniştesi Musa Şenol tarafından cinsel istismara uğruyor. Şikayetçi olduğundaysa fail bir günün ardından serbest bırakılıyor. Bizler erkek yargının ve erkek develetin bir istismarın daha üzerini örtmesine, bir istismarı daha aklamasına izin vermeyeceğiz. Bu yüzü bu ismi unutmayın. Musa Şenol çocuk istismarı failidir. Ellerimiz istismarcıların yakasını asla bırakmayacak. Musa Şenol derhal tutuklansın" dedi. 

İSTANBUL
ÖGK üyeleri Musa Şenol'un fotoğrafları ve tutuklanmasının istendiği dövizlerle Kadıköy Khalkedon Meydanında açıklama yaptı. Burada söz alan SGDF Eşbaşkanı Berfin Polat, çocuk istismarı suçunu işleyenlerin gücü AKP'den aldığının altını çizdi. Polat,"Bu çocukları istismar eden failler AKP'nin yargı eliyle failleri korumasından, aklamasından güç alıyor. Genç kadınlar olarak bulunduğumuz her sokakta, kampüste, lisede çocuk istismarı faillerine karşı meydanları genç kadınların isyanıyla doldurmaya devam edeceğiz" dedi.