22 Eylül 2024 Pazar

Oduncu'dan Yerlikaya'ya: Rojvelat Kızmaz'ı neden aramadınız

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, ailesinin tüm başvurularına rağmen Batman Emniyeti tarafından Rojvelat Kızmaz için neden arama çalışmalarının başlatılmadığını Bakan Yerlikaya'ya sordu.

Batman'da yaşayan 26 yaşındaki Rojvelat Kızmaz, 9 Şubat Cuma günü ikamet ettiği evden çıktıktan sonra kayboldu. Gazeteci Mehmet Kızmaz, kardeşi Rojvelat'ın kıyafetlerini ve eşyalarını Hasankeyf baraj gölü kenerında bulunduklarını, Emniyet'e yaptıkları başvuruda umursamazlıkla karşılandıklarını, tüm ısrarlara rağmen barajda arama yapılmadığını belirtmişti.

12 Şubat günü Rojvelat'ın cansız bedeni Ilısu Barajında bulundu. Ailenin başvurularının dikkate alınmamasını, Rojvelat hakkında arama çalışmalarının yürütülmemesini Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Milletvekili Zepney Oduncu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Oduncu'nun yönelttiği sorular şöyle:
🔹"Rojvelat Kızmaz'a ne oldu? Rojvelat Kızmaz'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma sonucu kamuoyu ile paylaşılacak mıdır?
🔹Rojvelat Kızmaz'ın Batman Petrol mahallesinden Hasankeyf baraj gölüne kadar geçtiği yollarda mobese kayıtları incelenmiş midir?
🔹Rojvelat Kızmaz'ın kaybolduğu gün ailesi Batman İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp bildiriminde bulunmuş olmasına rağmen aynı gün neden arama çalışmaları yapılmamıştır?
🔹Ailesi tarafından Rojvelat Kızmaz'ın Hasankeyf baraj gölü kenarında kıyafetleri bulunmasına rağmen arama çalışmaları neden geç başlatılmıştır?
🔹Gülistan Doku'nun yakın arkadaşı olan Rojvelat Kızmaz'ın ölümü ile Gülistan Doku'nun kaybedilmesi arasında bir bağlantı var mıdır?"