22 Eylül 2024 Pazar

ODTÜ'de seçime kadar eylem ve etkinlikler yasaklandı

ODTÜ yönetimi, yerel seçimlere kadar eğitim ve araştırma ortamına zarar vereceği gerekçesiyle üniversite dışındaki herhangi bir topluluğun; panel, etkinlik ve toplantılarına izin verilmeyeceğini duyurdu.
Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 19 Aralık hapishane katliamları, Maraş katliamı, ekonomik kriz ve Sarı Yelekliler ile ilgili etkinliklerin engellenmek istenmesi ve kampüse polisin girmesinin ardından ODTÜ Rektörlüğü elektronik posta göndererek yeni dönem kriterlerini duyurdu.
 
Gönderilen elektronik postada yerel seçimler öncesinde üniversite dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile üniversite bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyeceği bildirildi. Gerekçe ise eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemek olarak gösterildi.
 
ODTÜ Rektörlüğünün gönderdiği elektronik posta şöyle: "Ülkemizin içinde bulunduğu seçim süreci boyunca Üniversitemiz dışından siyasi parti, topluluk, kurum ve kuruluşlar ile Üniversitemiz bünyesinde resmi topluluk olmayan gruplar tarafından yapılmak istenen panel ve/veya toplantılara izin verilmeyecektir. Üniversitemiz resmi topluluklarından gelen toplantı taleplerinde ise mevcut uygulama devam edecektir.
 
Üniversitemizin eğitim ve araştırma ortamına zarar vermemek için mensup ve öğrencilerimizin bu konularda gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz."