25 Eylül 2024 Çarşamba

ODTÜ öğrencilerinden siyasi soykırım operasyonlarına tepki

Kürt gazeteci, avukat, siyasetçiler ve ESP'ye dönük siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösteren ODTÜ öğrencileri, "Ezilenler, mücadelenin sadece sandıkta iradesine sahip çıkarak değil, sokaklarda, fabrikalarda ve kampüslerde direnilerek verildiğinin farkındalığı içindedir ve bu farkındalıkla mücadelesine devam edecektir" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ve gençlik örgütleri, seçime sayılı günler kala Diyarbakır, Ankara, İstanbul ve Eskişehir merkezli siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterdi. Üniversite kampüsünde yapılan açıklamaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Murat Çepni ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili adayı Metin Kılıç da katıldı.

ODTÜ öğrencisi Dilara Canlı, önce Kürt gazeteciler, siyasetçiler, avukatlar ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 100'ü aşkın kişinin gözaltına alındığını, ardından Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) dönük geniş çaplı bir gözaltı saldırısı yaşandığını hatırlattı. İktidarın baş eğdiremediklerini polis ve yargı aracıyla etkisiz kılmaya çalıştığını vurgulayan Canlı, bu çabaların nafile olduğunu söyledi.

"Siyasi bir kırım niteliğinde olan bu operasyonlar, AKP-MHP iktidarının artık gidici olduklarını anlamalarının ardından halkın ve muhalefetin iradesini kırmak için çaresiz bir son çırpınış içinde olduğunun kanıtı niteliğindedir. Kendi güdümündeki medya ve yargı aparatlarından olmayan özgür gazeteci ve hukukçulara yaptığı bu saldırılar da suçlarının ortaya çıkarılıp yargılanacak olma korkusuna kapıldıklarının göstergesidir" ifadelerini kullanan Canlı, bastırmaya çalıştıkları mücadelenin Kürt halkının, kadınların, LGBTİ+'ların, emekçilerin ve tüm ezilenlerin mücadelesi olduğunu söyledi.

Gözaltına alınanlardan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Merve Havalı'nın ODTÜ öğrencisi olduğuna dikkat çeken Canlı, 12 Mart'ta da yine ODTÜ öğrencisi olan SGDF'li Senem Pektaş'ın gözaltına alınarak tutuklandığını hatırlattı. Sıra arkadaşları olarak sosyalist gençleri yalnız bırakmayacaklarının altını çizen Canlı, "Ezilenler, mücadelenin sadece sandıkta iradesine sahip çıkarak değil, sokaklarda, fabrikalarda ve kampüslerde direnilerek verildiğinin farkındalığı içindedir ve bu farkındalıkla mücadelesine devam edecektir" dedi.