23 Eylül 2024 Pazartesi

Öcalan'ın özgürlüğü için Gemlik'e yürünecek

PKK lideri Abdullah Öcalan'dan 33 aydır haber alınamaması ve 25 yıldır uygulanan tecride karşı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Med TUHAD FED bir kez daha sokağa çıkacak.

Öcalan ve İmralı'daki tutsaklar üzerindeki ağırlaştırılmış tecride son verilmesi amacıyla 18-19 Kasım'da "Artık yeter! Özgürlük için Gemlik'e yürüyoruz" şiarıyla, Gemlik'e yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş öncesi 122 merkezde halk toplantıları yapıldı. Yürüyüş, 18 Kasım günü Serhat bölgesindeki illerin katılımıyla saat 10.00'da Van, Amed Bölgesindeki illerin katılımıyla saat 14.00'de Amed'de, Çukurova Bölgesindeki iller ve Antep ile Maraş'ın katılımıyla 17.00'de Mersin'de başlayacak.

Yürüyüşün ikinci günkü adresi Ankara, İzmir ve İstanbul olacak. 19 Kasım günü İç Anadolu Bölgesindeki kentlerden gelecekler Ankara'da, Ege Bölgesindeki illerden gelecekler ise İzmir'de buluşacak. Bu iki kentte saat 06.00'da buluşulacak, yola çıkılacak. Marmara Bölgesinde ise Edirne ve Tekirdağ kentlerinden gelecekler saat 11.00'da İstanbul'da bir araya gelecek.

'ÖCALAN'IN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜ ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMALI'
Yürüyüşler öncesinde İzmir'de açıklama yapıldı. HDP il binasındaki açıklamada, salona "Bi rêbertîya azad ber bi rizgarîya demokratik" pankartı asıldı.

HDP İzmir İl Yöneticisi Mahsum Koç, Kürt meselesinde çözümsüzlük ve Ortadoğu'daki çatışma ortamının müsebbibinin tecrit politikalarının uygulayıcıları olduğunu söyledi, "Öcalan üzerinde bu tecrit politikaları olmamış olsaydı bugün Suriye krizi gibi bir kriz, Güney Kürdistan ya da Kuzey Suriye'de çatışma ve kaotik ortamdan bahsedilemezdi. Bu tecrit politikalarından bir an önce vazgeçilmeli ve sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı, kendisi ile demokratik toplum arasındaki doğrudan iletişim sağlanmalıdır" dedi.

Gemlik'e Özgürlük Yürüyüşü'ne katılım çağrısı yapılan açıklamada "Bê serok jîyan nabe" sloganı atıldı.

DBP KONGRESİ'NDE GEMLİK YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI
Demokratik Bölgeler Partisi, 5 Kasım günü düzenlediği konferansın ardından 12 Kasım günü 6'ncı Olağanüstü Kongresini gerçekleştirdi. Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır'ın eşbaşkan seçildiği kongrede, Gemlik yürüyüşüne katılım çağrısında bulunuldu.