25 Eylül 2024 Çarşamba

Nusaybin davası: MLKP'li tutsak Yerdut'a ağırlaştırılmış müebbet hapis

Nusaybin özyönetim direnişi davasında savunma yapan komünist tutsak Yerdut "Ben de bir komünist olarak sömürgeci diktatörlüğün karşısında özyönetim direnişlerinin safında olmaktan onur duyuyorum" savunmasını yaptı. Yerdut, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Nusaybin'deki özyönetim direnişine katıldıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan MLKP'li tutsak Süleyman Göksel Yerdut'un yargılanmasına devam edildi.

Mardin 4.Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Yerdut, savunma yaptı. Yerdut, " Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen Baran Serhad’ı, Fırat Şeran’ı, Ozan Sökmen’i ve Dersim’de şehit düşen  yoldaşlarımı saygıyla ve özlemle anıyorum” sözleriyle savunmasına başladı.

Yerdut şöyle konuştu: "Bugün AKP faşizmi altında ezilen milyonların varlığı; özyönetim ve özsavunmanın meşruluğu ve bunun da ötesinde zorunluluğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Ben de bir komünist olarak sömürgeci diktatörlüğün karşısında özyönetim direnişlerinin safında olmaktan onur duyuyorum."

Karar öncesi son sözleri sorulan Süleyman Göksel Yerdut, "AKP faşizmi ezilenlere yoksulluk, sefalet ve siyanür dışında birşey vadetmiyor. Özgür ve cinsayrımsız bir dünya için tüm emekçileri partimiz MLKP’nin saflarında mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Mahkeme, Yerdut hakkında TCK’nın 302. maddesi uyarınca ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile ek olarak diğer tüm suçlamalardan 25,5 yıl hapis cezası verdi.