22 Eylül 2024 Pazar

Nürnberg'de 8 Mart hazırlıkları sürüyor

Almanya Nürnberg kentinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları kapsamında SKB ve Yeni Kadın, göçmenlerin yaşadığı Südstadt bölgesine afiş ve sticker astı.

Almanya Nürnberg kentinde, göçmen ve yerli kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü hazırlıkları devam ediyor. Göçmenlerin yaşadığı Südstadt bölgesine SKB ve Yeni Kadın, 8 Mart afişi ve sticker astı.

Mart ayını kadınlar ayı ilan eden 8 Mart Kadın Platformu ve Flinta Komitesi onlarca etkinlik planladı. SKB'nin de bileşeni olduğu platformu ilk etkinliğini, 1 Mart günü yerel basın binası önünde yapacak. Yapacağı basın açıklamasıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün startını verecek.

Sendikalı kadınlar ile sokakta panel, şehir merkezinde feminist çadır kurma, oturma eylemi, gece yürüyüşü ve 7 Mart'ta büyük yürüyüş düzenlenecek.

7 Mart 2015 yılında Rojava'da ölümsüzleşen Ivana Hoffman'ın ölüm yıldönümüne denk gelen gece yürüyüşünde Ivana Hoffman'ı da anacak. Platform "Kapitalist, patriakal erkek egemen sisteme karşı birliğe ve enternasyonal dayanışma için 8 Martta kadınlar sokağa" sloganı ile çağrı yaptı.

SKB ise Nürnberg ve çevresinde tüm kadınları eylemlere katılmaya çağırdı.