30 Eylül 2024 Pazartesi

'Nurcan Aslan için adalet herkes için adalet'

Suruç katliamının 5. yıldönümü dolayısıyla yapılan adalet yürüyüşlerinden biri de 11 kurşunla katledilen Nurcan Arslan için gerçekleştirildi. İkitelli'de yapılan "Suruç için adalet, herkes için adalet" eyleminde 16 Temmuz'da yeniden görülecek Nurcan Arslan davasını sahiplenme çağrısı yapıldı.

Suruç katliamının 5. yıldönümü çalışması kapsamında "Suruç için adalet, herkes için adalet" çağrısı İkitelli'de Nurcan Aslan için yapıldı.

İkitelli'de düzenlenen eyleme 2016 yılında katledilen Nurcan Arslan'ın ailesi ve arkadaşları da katıldı. 

İlk konuşmayı yapan Ela Albayrak 'adalet'in mahkeme duvarlarında bir yazı olduğunu söyledi, "Bugün adalet mahkeme duvarlarından bir yazıdan ibaret. Bugün kadın katilleri tecavüzcüler istismarcılar, ellerini kollarını sallayarak geziyor" diye konuştu. 

Suruç'ta katledilenler arasında 10 kadının olduğunu hatırlatan Albayrak, "Onlar yıkılmış bir kent olan Kobane'nin yeniden inşası için yola çıkmışlardı. Katilleri çok iyi tanıyoruz. Çetelerle işbirliği yapan faşist iktidardır. Bugün kadın katillerini serbest bırakanlardır. Pandemi koşullarında işçileri ölüme terk eden, yoksullukla ölüm arasında seçim yapmaya zorlayan iktidardır. Bugün Nurcan için adalet istemek, Suruç için adalet demektir, işçiler için adalet demektir, Berkin Elvan için adalet, Soma için adalet demektir" dedi.

Albayrak, konuşmasını 20 Temmuz'da Kadıköy'deki Suruç anmasına çağrıyla tamamladı.

 

NURCAN ASLAN'IN DURUŞMASINA ÇAĞRI
Ardından Nurcan Arslan'ın ablası Gülcan Arslan konuştu. Abla Arslan, Nurcan Arslan'ın katiline verilen müebbet hapis cezasının Yargıtay'da bozulmasının ardından yeniden 16 Temmuz'da Bakırköy Adliyesi'nde yeniden görüleceğini söyledi. 

Katil Abdullah Melih Barış'ın Nurcan'ı 11 kurşunla öldürdüğünü hatırlatan Arslan, "Bu bir kadın cinayeti davasıdır. Nurcan Arslan'ın katiline indirim üzerine indirim uygulanmaktadır. Öldürülen ve öldürülmeye devam eden onca kadın varken, bırakın caydırıcı ceza verilmesini, verilen mübbet hapislerin bile bir sene sonrasında iptal edilebildiğini görün. Nurcan Arslan davasında cezanın müebbet hapis olarak kalması için sesinizi duyurmalıyız. Bu karar emsal olabilir unutmamalıyız. İleride verilecek müebbet hapis cezalarında bile kafamızda acaba kalmaması için bugün Nurcan Arslan davasına sahip çıkmalıyız" diye konuştu. 

Arslan, herkesi 16 Temmuz'da Bakırköy Adliyesi'ne Nurcan'ın davasını sahiplenmeye davet etti.

Eylem, "Suruç için adalet herkes için adalet", "Nurcan için adalet herkes için adalet" sloganlarıyla sona erdi.