23 Eylül 2024 Pazartesi

Nerede olursa olsun her katliam arkasında aynı acıyı bırakıyor

Suruç Aileleri İnisiyatifi, Halitağa Caddesi'nde adalet buluşmalarının 44.'sünü gerçekleştirdi. Yeni Zelanda'da yaşanan katliamı kınayan aileler, "Katliam kimden ve nereden gelirse gelsin arkasında aynı acıyı bırakıyor. Dünyanın neresinde olursa olsun yeni katliamların yaşanmasını istemiyoruz. Yaşanan katliamlara yol açan politikalardan vazgeçilmesini istiyoruz" dedi.
Suruç katliamının üzerinden 44 ay geçti. Suruç Aileleri İnisiyatifi 44. kez buluştukları Halitağa Caddesi'nde bir kez daha Suruç ve tüm katliamların aydınlatılması ve adaletin sağlanması için oturma eylemi yaptı.
 
33 düş yolcusunun fotoğraflarının taşındığı eylemde, "Kalpleriniz adalet için atsın" pankartı açıldı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, ESP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gümüştaş, İl Başkanı Pınar Türk de katıldı.
 
'DURUŞMA SALONLARINDA HALA TİYATRO OYNANIYOR'
 
Suruç Aileleri adına konuşan Emrah Topaloğlu, geçtiğimiz ay Suruç davasının görüldüğünü hatırlattı, "Yine tiyatro gibi bir duruşmaya tanık olduk. Avukat ve ailelerimizin mahkemeye sunduğu tüm talepler reddedildi. 3 yılın sonunda nihayet güvenlik kamerasının görüntüleri dosyaya geldi ancak hala avukatlarımız ve ailelerimiz izleyemedi" dedi. Topaloğlu, Ankara, Diyarbakır, Antep'te düğünde yaşanan ve Reina katliamları davalarının da sürüncemede bırakıldığını söyledi.
 
44. oturumun basın açıklamasını Suruç'ta yaralanan ve oğlu Çağdaş Aydın'ı kaybeden Feti Aydın okudu. 
 
20 Temmuz 2015'te yaşanan katliamın bu ülkenin en kanlı katliamlarından birinin yaşandığını söyleyen Aydın, IŞİD çeteleri tarafından yerle bir edilen Kobanê'yi yeniden inşa etmeye giden yüzlerce sosyalist gençten 33'ünün yine IŞİD çetelerinin gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucu katledildiğini kaydetti.
 
Kobanê'de yaşamı yeniden kurmayı hedefleyen sosyalist gençlerin aileleri ve arkadaşları olarak, katliamın aydınlatılması ve katliamda parmağı bulunanların cezalandırılması için adalet mücadelesini sürdürdüklerini ifade etti.
 
'ADALET MÜCADELEMİZ SÜRECEK'
 
Aydın şöyle devam etti: "Öncelikle katliama neden olan ihmaller zincirinin aydınlatılmasını ve ihmali olanların yargılanmasını istiyoruz. Canlı bomba saldırısı yapılacağına dair güçlü istihbarat raporları varken ve canlı bomba saldırısı şüphelisi olarak aranan Abdurrahman Alagöz elini kolunu sallayarak gezerken neden hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. Katliamdan hemen sonra incelenmesi gereken güvenlik kameralarının incelenmesi için neden 3 yıl beklendi." Aydın, Adalet mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini, adalet mücadelelerini yükselterek sürdüreceklerini vurguladı.
 
'YENİ ZELANDA KATLİAMINI KINIYORUZ'
 
Suruç Aileleri adına Yeni Zelan'da da yaşana katliamı kınayan ve yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı dileklerini ileten Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Katliam kimden ve nerden gelirse gelsin arkasında aynı acıyı bırakıyor. Biz suruçta katledilen 33'lerin aileleri olarak bunu en derinden yaşayanlarız. Dünyanın neresinde olursa olsun yeni katliamların yaşanmasını istemiyoruz. Yaşanan katliamlara yol açan politikalardan vazgeçilmesini istiyoruz."