30 Eylül 2024 Pazartesi

Nazegül Boyraz anıldı: Suruç faşizme karşı mücadele demektir

33 düş yolcusundan Nazegül Bahar Boyraz'ın anmasında konuşan HDP Millletvekili Murat Çepni, "Onlar en cesurlarımızdı, onlar tereddütsüzce devrimle buluşmaya çalışanlarımızdı" sözleriyle andı. Çepni, "Suruç şehitlerinin mücadelesini sürdürmek, bu topraklarda katliam siyasetiyle hesaplaşmak demek. Faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek demek" diye konuştu.

33 düş yolcularından Nazegül Bahar Boyraz Maltepe Başıbüyük Mezarlığı'nda anıldı. "Suruç şehitleri ölümsüzdür" yazılı Suruç Aileleri İnisiyatifi imzalı pankartın açıldığı anmaya, Nazegül Boyraz'ın ailesi, HDP Milletvekili Murat Çepni, SGDF, ESP, Devrimci Parti, Kaldıraç ve YDG'liler katıldı. 

5 yıldır hem Rojava devriminin hem de Suruç şehitlerinin arkasında durduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan ESP Maltepe İlçe Başkanı Kerem Bükre, 5 yıldır yürütülen adalet mücadelesine dikkat çekti. Bükre, "Biz 5 yıldır adalet mücadelesinde önümüzü kesenlerin, o katliamın önünü açanlar olduğunu gördük. 5 yıl geçmesine rağmen bir arpa yol alınmadı. Bir kişi dahi mahkemeye getirilmedi. IŞİD sorumlusu olarak lanse edilen kişi 'Devlet Suruç ve Ankara katliamını bizimle perdelediler' dedi. Katliamların arkasında kimin olduğunu gördük. Suruç şehitlerimizin yolunda yürümeye devam edeceğiz, adalet mücadelemizi sonuna kadar devam edeceğiz. Hiçbir zaman da tereddüt etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

'DÜŞLERİ DÜŞLERİMİZDİR'
SGDF adına konuşan Ela Albayrak da 33 düş yolcusunu andı, Nazegül Boyraz'ın birleşik devrimi yakından görmek, yaralarını sarmak için Suruç'a geldiğini söyledi. Albayrak şunları söyledi:

"Birleşik devrimin önünü kesmek, kadınların seslerini susturmak için ilk katliam serisini Suruç'ta başlattı. Gezi ruhuyla serhildan ruhunun birleşmesinden, Rojava topraklarıyla bir köprünün kurulmasından korktular. Nazegül annemiz, kadın devrimini, birleşik devrimini yakından görmek istedi. Şimdi onun çocukları, onun düşlerini gerçekleştirmek için buradalar. Biz Nazegül annenin çocukları olarak mücadeleye devam edeceğiz. Eğer ölümsüzlük ne diye sorarlarsa tam da budur. Onların düşlerini gerçekleştirmek için burada olmaktır. Düşleri düşlerimizdir."

BAYRAM BOYRAZ: İYİ Kİ AİLEMİZE KATILDINIZ
Nazegül Boyraz'ın eşi Bayram Boyraz, HDP milletvekillerine ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti. "İyi ki ailemize katıldınız" diyen Bayram Boyraz, "Bizleri cesaretlendirdiniz. İyi ki varsınız. Yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

ÇEPNİ: SURUÇ DEMEK FAŞİZME MÜCADELEYİ YÜKSELTMEK DEMEK
HDP Milletvekili Murat Çepni de düş yolcularını "Onlar en cesurlarımızdı, onlar tereddütsüzce devrimle buluşmaya çalışanlarımızdı" sözleriyle andı. 

33'lerin Türkiye'nin dört bir yanından yola çıkarak Suruç'ta bir araya geldiklerini söyleyen Çepni, "Onlar Türkiye'nin dört bir tarafından Amed'den, Trabzon'dan, Samsun'dan, Mardin'den devrimle buluşmak için mücadele birliğini ete kemiğe büründürmek için faşizmin ırkçılık ve şovenizmle, ezilenlerin mücadelesini parçalama siyasetini halkların birleşik devrimci mücadelesini büyüterek yanıtlayanlardı. Onlar ezilenlere umut olmaya devam eden Rojava devrimini tereddütsüzce sahiplenip, halklarımızın elinde bayrağa dönüştürmek için yürüyenlerdi" dedi.

Katliamın ardından sürdürülen mücadeleyi hatırlatan Çepni "33 düş yolcusu öyle bir tohum ektiler ki bu topraklara 5 yıldır, adalet mücadelesi yürütülüyor. Onların yoldaşları, siper yoldaşları adalet, devrim ve sosyalizm mücadelesini yürütme kararlığı sürdürülüyor. Suruç şehitlerinin mücadelesini sürdürmek, bu topraklarda katliam siyasetiyle hesaplaşmak demek. Faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek demek. Başta Kürt halkı olmak üzere tüm halklarımıza karşı geliştirilen imha siyasetine karşı durmak demek. Halkların eşitliği adaleti özgürlüğü mücadelesi yükseltmek demek. Bizler de onların yoldaşları olarak mücadelesini sürdürmeye kararlıyız. Zaferi kazanana kadar mücadelemiz sürecek. Hiçbir düş yarım kalmayacak. Suruç için adalet herkes için adalet" dedi.

ÇUBUK: HEP BİRLİKTE ADALET İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcu Gül Çubuk ise ortak yürütülen adalet mücadelesine dikkat çekti. Çubuk, "Suruç'ta ortaya konulan irade ve bunun karşılaştığı saldırı  önemlidir. 5 yıldır bu saldırıya karşı bir cevap vermek için mücadele ediyoruz. Hep birlikte Suruç için adaleti sağlamak için uğraşıyoruz. Adaletin, mahkeme salonlarında değil, sokakta ve her alanda AKP-IŞİD faşizme karşı mücadeleden geçtiğini unutmayacağız" dedi.