30 Eylül 2024 Pazartesi

Nazegül Boyraz anıldı: O benim gururum

33'lerin "Bahar annesi" Nazegül Boyraz, Küçükyalı'da ki mezarlığında anıldı. Annesinin ardından adalet mücadelesi yürüten Yasemin, annesiyle gurur duyduğunu kaydetti ve daha fazla örgütlü mücadele yürütmek gerektiğini vurguladı. 

Suruç şehidi Nazegül Boyraz, Maltepe Küçükyalı'da bulunan mezarı başında anıldı. "Hiçbir düş yarım kalmayacak" şiarıyla yapılan anmaya, Boyraz ailesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), İDP, Özgürlükçü Gençlik, Kaldıraç, Tip, HDP Maltepe ilçe örgütü katıldı. 

Söz alan gençlik örgütleri, Suruç'un hesabını sokakta sormaya devam edeceklerini kaydetti. 

Saygı duruşu ile başlayan anmada Boyraz'ın mezarına karanfil ve fotoğrafı iliştirildi. 

'ANNEMİ ANMAK BENİM İÇİN GURURDUR'
Annesi Nazegül'ü kaybettikten sonra 33'ler için adalet mücadelesi yürüten Yasemin söz aldı. Duygusal anlar yaşayan ve konuşmakta güçlük çeken Yasemin, annesinin fotoğrafını gösterdi "Benim için gururdur" dedi. Mezar başında bulunan çiçekleri katliamdan önce Suruç şehidi Duygu Tuna'nın topladığını belirten Yasemin, "Yanımızda olduğunuz için çok teşekkürler. Ama bizimi daha çok örgütlenmemiz lazım. Daha çok yazmaya, daha çok anlatmaya, kuşaktan kuşağa bu bilgileri iletmeliyiz. Bizim bir nedenimiz var" dedi. 

BOYRAZ: 33'LERİ YAŞATMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Nazegül Boyraz'ın eşi Bayram Boyraz da adalet mücadelesi yürütürken karşılaştıkları zorlukları hatırlattı. Boyraz, "Ne olursa olsun, bizim inancımız kesinlikle diktatörlüğün karşısında boyun eğmemek. 33'lerin ve onlarla yola çıkanların yoldaşlarının değerlerine her zaman saygı duyacağız. 33'leri yaşatmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.