23 Eylül 2024 Pazartesi

NAK Kargo işçisi: Direnişimiz kargo işçileri için önemli

İşten atılan ve direnişteki NAK Kargo işçilerinden Abdulkerim Bişkin, "Bu direnişimizi, NAK Kargo patronlarının işçiye hem zulmedip hem de bu zulme işçilerin sessiz kalmayacağını görmeleri açısından önemli görüyoruz" diye konuştu.

İzmir Işıkkent'te bulunan NAK Kargo'da 5 işçi, "Pandemi ve mevsimsel geçiş süreçlerine bağlı olarak işlerin azalması" gerekçesiyle 15 Ocak günü ücretsiz izne çıkartıldı. İşten atılan işçiler NAK Kargo önünde, "İşimizi geri istiyoruz" diyerek direnişlerini sürdürüyor.

250 işçinin çalıştığı NAK Kargo'da çalışma koşullarına itiraz ettikleri için işten çıkarılan işçilerden Abdulkerim Bişkin, çalıştıkları kargo şirketinde mesaiye sabah 9'da başladıklarını ancak mesainin bitiş saatinin belli olmadığını söyledi. 15-16 saat çalıştıklarını belirten Bişkin, fazla mesai ücretinin de ödenmediğini kaydetti. Bişkin ayrıca işçilerin sigortalarının da 15 gün üzerinden ödendiğine dikkat çekti.

Bişkin, uzun çalışma süresi nedeniyle gece geç saatlerde işten çıktıklarını bu nedenle evlerine kendi imkanlarıyla gitmek zorunda kaldıklarını da söyledi.

Patronları Ali Haydar Erdem'in işçilere psikolojik baskı uyguladığını aktaran Bişkin, "Personel Müdürü Osman Aydemir elinde çubuk ile gezerek işçilere hakaret ediyor, mobbing uyguluyor" dedi.

AKŞAM YEMEĞİ OLARAK POĞAÇA VERİLİYOR
Verilen yemeklerin sağlıksız ve yetersiz olduğunu dikkat çeken Bişkin, "Sabah 9'da işe başlayıp gecenin geç saatlerine kadar çalıştırılan işçiye akşam yemeği adı altında bir adet poğaça veriliyor. Bunun yanı sıra mola hakkımız gasp ediliyor" diye belirtti. Bişkin, "Şirkette yemek yemesi yasak olan şoför ve muavinlerden aylık 140 lira gibi komik bir para ile karınlarını doyurmaları isteniyor" diye kaydetti.

NAK Kargo'da işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmaması nedeniyle birçok işçinin rahatsızlanarak ambulansla hastaneye kaldırıldığını belirten Bişkin, ehliyeti olmayan işçilere ağır iş makinaları kullandırıldığını ve bu nedenle kazaların meydana geldiğini söyledi.

İŞÇİLERE POLİSLE GÖZDAĞI
İşten çıkarılan Gökhan Şaylı ile birlikte işyeri önünde eylemlerini sürdürdüklerini söyleyen Bişkin, patronun eylemi engellemek için açıklamanın yapılacağı alana kamyon çektiğini söyledi. NAK Kargo işçilerinin kendilerine selam vermesinin de patronlar tarafından engellenmek istendiğini kaydeden Bişkin, patronun işçilere gözdağı vermek için polisleri yemeğe davet ettiğini söyledi. Bişkin, "Daha sonra da direnişteki iki işçi için yüze yakın polis eylem alanına geldi" dedi. Bişkin, "Bunlar bizi yıldıramaz. İçeride şartlar insan onuruna yaraşır bir düzeye gelene kadar direnişimize devam edeceğiz" diye konuştu.

NAK Kargo'da sendikal örgütlülüğün olmadığını vurgulayan Bişkin, sendikal örgütlülüğün olduğu kargo şirketlerinde çalışma koşullarının kısmen daha iyi olduğunu belirtti.

Direnişteki NAK Kargo işçisi Abdulkerim Bişkin, "Bu direnişimizi, NAK Kargo patronlarının işçiye hem zulmedip hem de bu zulme işçilerin sessiz kalmayacağını görmeleri açısından önemli görüyoruz" diye konuştu.

Bişkin, "Biz işimize dönmek istiyoruz. Daha iyi koşullarda çalışmak istiyoruz" diye belirtti.