25 Eylül 2024 Çarşamba

'Muş'ta büyük bir zafer kazanacağız'

Muş halkına seslenen Buldan, iktidarın saldırılarını hatırlattı ve Kürt halkının asla diz çökmeyeceğini kaydetti. Buldan, kazanacaklarını ve başaracaklarını söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Azadî Partisi temsilcisi ve milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Tatvan'ın ardından Muş'ta mitinge katıldı.

Muş halkını selamlayan Buldan, iktidarın Muş halkının nasıl geçindiğinin deriden düşmediğini bu nedenle tek geçim kaynağı olan şeker fabrikasını da kapattığını hatırlattı. Muş halkının bu bilinçle sandık başına gideceğini ve en az 3 vekil çıkaracağını kaydeden Buldan, Diyarbakır merkezli 21 kentte gerçekleşen siyasi soykırım operasyonuna işaret etti. Buldan, Kürt halkının hiçbir dönem boyun eğmediğini, biat etmediğini, diz çökmediğini vurguladı. 

İktidarın camileri dahi siyasetin aracı haline getirdiğini söyleyen Buldan, "Camiler sizin siyaset yapacağınız ve oradan insanlara parmak sallayacağınız yerler değildir. Camiler ibadet yerleridir ve öyle de kalacaktır" dedi. 

Muş'ta büyük bir zafer kazanılacağını dile getiren Buldan, "Kazanacağımıza ve başaracağımıza olan inancımızı bir kez daha ifade ederek hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. An serkeftin, an serkeftin. An azadî, an azadî" ifadelerini kullandı.