23 Eylül 2024 Pazartesi

'Müslüm Koyun'a özgürlük'

SGDF, 24 Ekim'de duruşması görülecek tutsak MYK üyeleri Müslüm Koyun için İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda tüm devrimci demokrat kamuoyu Koyun'a sahip çıkmaya çağrıldı.

6 aydır tecrit koşullarında tutulan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eskişehir milletvekili adayı ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Müslüm Koyun'un 24 Ekim saat 09.00'da Eskişehir Adliyesi'nde görülecek duruşması öncesi İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul şubesinde basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) milletvekili Özgül Saki, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, Kaldıraç ve Gençlik Komünleri katıldı.

DANACI: İKTİDARIN DAYATTIĞI SINIRLARA İTİRAZ EDİYORUZ
İlk sözü alan SGDF Eşbaşkanı Okan Danacı, tutuklama terörünün Türkiye ve Kürdistan topraklarında çok sayıda örgütlü devrimcinin başına gelen bir saldırı olduğuna işaret etti. 6 aydır tecritte olan Müslüm Koyun'un yüzlerce kişinin katıldığı basın açıklamaları, eylem, anma, miting gibi etkinliklere katılmakla suçlandığını ifade eden Danacı, iktidarın mücadeleci kuvvetleri sindirmeye çalıştığını söyledi. Tecrit, mektup ve kitap yasakları, görüşçü hakkı gaspının keyfiliğine işaret eden Danacı, Koyun'un iddianamesinde yer alan her eylemin meşru olduğunun altını çizdi.

Danacı, "Müslüm şahsında geniş kesimlere bir şey söylemek istiyorlar: Bizim çizdiğimiz sınırların dışında bu oyunu oynamaya kalkarsanız gözaltına alınırsınız, tutuklanırsınız, tecrit edilirsiniz. Biz buna itiraz ediyoruz. Müslüm'ün altı aydır sergilediği duruş da budur. Binlerce devrimci tutsağın duruşu da budur" dedi.

SAKİ: TECRİDE KARŞI HER ALANDA MÜCADELE EDELİM
HEDEP milletvekili Özgül Saki, tecridin AKP-MHP iktidarının hem hapishanelerde hem de toplumsal muhalefetin olduğu her yerde sistematik olarak uyguladığı bir politika olduğunu belirtti. Savaş politikalarıyla mücadele eden herkes için benzer baskıların devam ettiğine işaret eden Saki, son dönemde özellikle devrimci gençlerin özel savaş politikalarıyla devlet tarafından hedef alındığının altını çizdi. "Mühim olan bizim birleşik bir mücadeleyle, dayanışma içinde buna asla izin vermeyeceğimizin beyanıdır" diyen Saki, iktidarın faşizan politikalarına karşı mücadeleden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Saki, "Hapishanedeki arkadaşlarımız bize moral veren, direnişi mümkün kılacağını söyleyen mesajlar gönderiyor. Onların sesini daha fazla duyup, dışarıdakiler olarak içeriyle daha fazla ortak bağ kurup, bu tecrit politikalarına karşı sokaklarda, bulunduğumuz her mekanda mücadele etme sözü verdiğimizi söylemek istiyorum" dedi.

TÜMÜKLÜ: FAŞİZME KARŞI MÜCADELE EDEN HERKES ÖZEL HEDEF HALİNE GELİYOR
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, "Bu ülkede özgürlük ve sosyalizm isteyen, sömürüye, savaşa, tecride, faşizme karşı mücadele eden herkes aslında çok özel bir hedef haline geliyor" dedi. İktidarın bütün saldırılarına karşı mücadelenin içinde teslim alamadığı bir irade ve duruş olduğunu vurgulayan Tümüklü, tüm devrimci demokratik kamuoyunu yarın Eskişehir Adliyesi'nde sosyalist Müslüm Koyun'u sahiplenmeye çağırdı.

SELEN: SÖZ, EYLEM, ÖRGÜTLENME ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE SALDIRILIYOR
Basın açıklamasını okuyan SGDF MYK üyesi Hivda Selen, Müslüm Koyun'un 4 Mayıs'tan beri Eskişehir H Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutsak edildiğini kaydetti. Koyun'un hapishanede tecrit koşullarında tutulduğunu ifade eden Selen, "İlk günden bu yana hiçbir görüşçü talebi kabul edilmiyor, kitapları ve mektupları verilmiyor. Spor ve sohbet hakkı gasp ediliyor, havalandırma hakkı ise saatlerle sınırlı tutuluyor" dedi.

Koyun'un SGDF çalışmalarına katılmak, Gezi direnişi, 10 Ekim Ankara, Suruç, Diyarbakır katliamlarının yıl dönümleri etkinliklerine katılmak, devrimci önderleri anmak gibi gerekçelerle tutuklandığını ifade eden Selen, faşist şeflik rejiminin Koyun ve devrimcileri tutsak ederek açıkça söz, eylem, örgütlenme özgürlüklerine saldırdığını vurguladı.

'FAŞİZM SOSYALİZM MÜCADELESİNDEKİ İNADIMIZI TUTSAK ETMEK İSTİYOR'
Saray rejiminin baskılarla kitlelerin her geçen gün yükselen mücadelesini teslim almaya çalıştığını ifade eden Selen, "Gençliğin hak ve özgürlüklerinin güvencesinin sokak mücadelesi olduğunun propaganda edilmesini iddianamelere konu ederek, siyaset kanallarımızı tıkayarak, faşizme karşı politik özgürlük mücadelemize yeni bir savaş dizilimiyle yanıt veriyor. Bizler faşist devletin esas tutsak etmek istediğinin gençliği devrim ve sosyalizm mücadelesine katma inadımız, kapitalist sömürü düzenini yıkma çabamız olduğunu biliyoruz" dedi.

'MÜSLÜM NEZDİNDE TÜM GENÇLİĞİN MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKALIM'
Selen, şöyle devam etti: "Müslüm nezdinde devrimci mücadelemizin meşruiyetini yargılamaktadır. Bizler bugüne kadar iktidarın bu saldırılarını mücadelemizi her seferinde bir adım daha ileriye taşıyarak, safları daha büyük kalabalıklar ile doldurarak, sokaklara daha coşkulu akarak karşıladık. Bugün hala aynı kararlılıkla adaleti ve özgürlüğü haykırmaya, her hukuksuzluğun karşısında dimdik durmaya devam ediyoruz. Müslüm'ün eylemine, faaliyetlerine, devrimci mücadelenin bütününe sahip çıkmak isteyenler olarak üstümüze düşen de Müslüm'ü olanca sahiplenmektir. Herkesi 24 Ekim'de Eskişehir'de 09.00'da görülecek duruşmaya katılmaya, Müslüm nezdinde bütün gençliğin mücadelesine sahip çıkmaya çağırıyoruz."