1 Ekim 2024 Salı

Musa Orhan'ın tahliyesine tepki yağdı: Amasız fakatsız tutuklansın

İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan ve intiharına sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edilmesine sosyal medyada tepki yağdı. Yapılan paylaşımlarda Musa Orhan'ın "amasız ve fakatsız" acilen tutuklanması gerektiğini belirtti. 

Batman'da 18 yaşındaki İpek Er'e cinsel saldırıda bulunan ve intiharına sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edilmesine sosyal medyada tepki yağdı.

HDP Kadın Meclisi sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamasında "Batman'da tecavüz ettiği İpek Er'in intihara sürüklenmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan tahliye edildi. Orhan'ın tahliye edilmesi, iktidarın toplumda yaratmak istediği zihniyetin ta kendisi. Musa Orhan amasız, fakatsız derhal tutuklanmalı! #MusaOrhanTutuklansın." dedi.

ESP "Kürdistan'da asker tecavüzleri münferit olaylar değil, resmi devlet politikasıdır. Musa Orhan da "görevini" yerine getiren bir memurdur. Tahliyesi de bunun kanıtıdır. Kalıcı ve gerçek adaleti ancak yan yana gelip bu sömürgeci faşistlerin üstüne yürüyerek kazanabiliriz" diye belirtti.

SKM "Batman'da genç bir kadına tecavüz eden ve ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan, kadınların baskısıyla tutuklanmıştı. Bugün ise serbest bırakıldı. Erkek yargının tecavüzcü katilleri korumasına, aklamasına izin vermeyeceğiz. #MusaOrhanTutuklansın" diye kaydetti.

Şule Çet Dayanışma Platformu: "İ.P.'ye tecavüz edip ölüme sürükleyen Musa Orhan, 6 gün tutuklu bulunduğu cezaevinden dün akşam tahliye edilmiş. 'Kaçma tehlikesi yok' gerekçesiyle. Tecavüzcülere cesaret vermeyi bırakın! Tecavüzün aklanmasına izin vermeyeceğiz."

Kadınların Kurtuluşu: "Musa Orhan serbast bırakıldı! İpek Er'e tecavüz edip intihara sürükleyerek ölmesine sebep olan Uzm.Çvş.M.O kaçma şüphesi yok denerek serbest bırakıldı.Binlerce siyasi tutuklu,hasta tutuklu  varken M.O'nun tahliyesi, devletin, tecavüzü ve kadın cinayetini ödüllendirmesidir."

CHP eski milletvekili Barış Yarkadaş: "İpek Er'e tecavüz ettiği suçlamasıyla tutuklanan Uzm Çvş. Musa Orhan, dün gece tahliye edildi. Tahliye gerekçesi ise komik: Kaçma şüphesi yok. Orhan, kararın ardından şehirden ayrıldı. Soru şu: Musa Orhan'ı kim koruşor ve koluyor? Bu çavuşun arkasındaki güç kim? Suç ortağı kim?"

Kırkyama: "İpek Er'in ölümüne sebep olan Musa Orhan'ı önce tutuklayıp ardından salıverdiler. Organize ve sistematik bir şiddet bu. Tecavüzcü ve kadınlara şiddet uygulayan erkekler korunuyor, kollanıyor. İsyan ediyoruz, itiraz ediyoruz! #MusaOrhanTutuklansın"

Kampüs Cadıları: "Tecavüzcü Musa Orhan'ı tahliye eden heyet, İpek'in rızası olduğuna karar vermiş. Adli tıp raporunda tecavüz kanıtlandığı halde böyle bir karar veren heyet üyeleri derhal istifa etmelidir! #MusaOrhanTutuklansın"

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu: "Kaçma tehlikesi yok mu! Cezasızlıkla malul devlet politikanızla öyle bir kaçırırsınız ki! Üstelik tecavüz tehlikesi var! Bu adam bir kadını tecavüzle intihara, ölüme sürükledi! #MusaOrhanTutuklansın"

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni: "Batman'da bir genç kadını alıkoyup günlerce tecavüz eden, ölümüne neden olan tecavüzcü, sapık, katil bir hafta sonra serbest kaldı. İŞİD'cilik bir yönetme şeklidir! #MusaOrhanTutuklansin"

Öğrenci Kolektifleri: "İpek Er'e günlerce işkence ve tecavüz ederek ölümüne sebep olan, tecavüzcü Uzman Çavuş Musa Orhan serbest bırakıldı. Binlerce üniversiteli muhalif olma suçundan tutukluyken kadın katilleri, tecavüzcüler serbest bırakılıyor. #MusaOrhanTutuklansın"

Özgür Genç Kadın: "18 yaşındaki İpek'e tecavüz eden erkek Musa Orhan,Süleyman Soylu'nun emriyle serbest bırakıldı. Ne Soylu ne de cumhurbaşkanı gelse biz mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz, siz katilleri yargılayacaksınız! Katledilen bütün kadınların hesabını vereceksiniz! #MusaOrhanTutuklansın"

İlkay Akkaya: "#MusaOrhanTutuklansın  "Bana bir şey olmaz" derken bir bildiği varmış.