23 Eylül 2024 Pazartesi

Musa Orhan'ın avukatı baba Er'i suçladı: Kızını korumadın

İpek Er'e tecavüz edip, intihara sürükleyerek ölümüne neden olan uzman çavuş Musa Orhan'ın yargılandığı davanın 3. duruşması görüldü. Orhan ve avukatının SEGBİS ile katıldığı duruşmayı izlemek isteyen gazeteciler mahkeme başkanın talimatı gerekçesiyle adliyeye alınmadı. Musa Orhan, bugünkü duruşmada da tutuklanmadı. Sanık avukatı duruşmada baba Er'i suçlarken, Musa Orhan ise İpek Er'in töre cinayetine kurban gittiğini ve linç edildiğini iddia etti.

İpek Er'e tecavüz ettikten sonra intihara sürükleyerek hayatını kaybetmesine neden olan uzman çavuş Musa Orhan'ın "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın 3. duruşması Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmada İpek Er'in ailesi ve avukatları, Diyabakır, Batman ve Siirt Barosu, Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) hazır bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Feleknas Uca, Nuran İmir ve Sıddık Taş,  Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır, Batman ve Siirt temsilcileri duruşmaya katıldı.

Musa Orhan ve avukatları ise Ankara'dan Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya dahil oldu.

Gazeteciler, mahkeme başkanının talimatı olduğu gerekçesiyle adliyeye alınmadı. 

Musa Orhan'ın avukatı İpek'in babası Fuat Er'e suçlamada bulundu. Orhan'ın avukatı suçlamasında, "Bir babanın görevi kızını korumaktır, okutmaktır, intihara sürüklemek değildir" iddiasında bulundu.

MUSA ORHAN'DAN 'TÖRE CİNAYETİNE KURBAN GİTTİ' İDDİASI
Duruşmada kendisini yöneltilen suçlamarı reddeden Musa Orhan ise, olayın başından beri linç edildiğini öne sürüp, İpek Er'in töre cinayetine kurban gittiği iddia ettikten sonra, susma hakkını kullanmak istediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, Musa Orhan'ın tutuksuz yargılanmasına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 16 Eylül'e erteledi.