30 Eylül 2024 Pazartesi

Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur anıldı

Suruç'ta katledilen 33 düş yolcularından Emrullah Akhamur ve Murat Yurtgül, Kızıltepe Mezarlığı'ndaki mezarları başlarında anıldı. 

HDP Mardin Gençlik Meclisi ve SGDF imzalı "Ji bo Pirsuse edalet, ji bo her kesi edalet" pankartının açıldığı anmaya HDP Sözcüsü Ebru Günay, HDP Milletvekilleri Hasan Özgüneş, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran ve Yurtgül ile Akhamur'un aileleri katıldı. 

Saygı duruşunun yapıldığı anmada konuşan HDP Sözcüsü Ebru Günay, 33 düş yolcusunu andı, ailelerinin acılarını paylaştığını söyledi. 

Gezi'nin çocuklarının Kobane'nin çocuklarıyla buluşmak için Suruç'a gittiğini söyleyen Günay şöyle konuştu:

"DAİŞ nasıl sınırın ötesinde katliam yaptıysa, sınırın bu yanında Suruç'ta Kürtlerin dostlarına bir katliam gerçekleştirdi. Bu iktidar güvenlik önlemleri, polis kameraları demokrasi mücadelesi yürütenler için kapatıldı. Katiller ellerini kollarını sallaya sallaya oraya geldi. İktidar o katilleri görmezden geldi. Aynı şeyi yargılama sürecinde yapıyor. Suruç'ta katledilenlerin aileleri 5 yıldır her bir canımız için adalet istiyor. Ama tamamen üstü kapatılan soruşturmalarla, şekilsel yargılamalarla cezasızlık politikasıyla karşı karşıyayız. Her yerde bunun hesabını sormaya devam edeceğiz

“33 can umut olmaya gittiler. Bizler Türkiye’nin her bir tarafında Suruç için adalet diye sesleniyoruz. Failler hesap versin istiyoruz ki bir yıl sonra buraya geldiğimizde failler yargılandı diyebilelim. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Er geç hesap verecekler.”

Konuşmaların ardından anmaya katılanlar, geçtiğimiz haftalarda koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Emrullah Akhamur’un babası Şerif Akhamur için taziye ziyaretinde bulundu.