23 Eylül 2024 Pazartesi

Murat Çepni: AKP-MHP koalisyonuna karşı HDP etrafından kenetlenelim

Dersim'in Ovacık ilçesinde seçim çalışmalarına katılan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, AKP-MHP savaş koalisyonuna karşı HDP etrafından kenetlenme çağrısı yaptı.
Devrimci Güç Birliği bileşenleri Dersim'in Ovacık ilçesini ziyaret etti. Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ile birlikte birlik bileşenlerinin temsilcileri de ziyarete katıldı.
 
HDP Ovacık Eşbaşkan adayları Serpil Argın ve Kemal Dinlergüler ile birlikte esnaf gezisi yapan Çepni, "Bulunduğumuz süreç her gün biraz daha kritikleşiyor. HDP'ye karşı geliştirilen savaş siyaseti tırmandırılıyor. AKP-MHP savaş koalisyonu da HDP'yi yenilgiye uğratmak için her şey yapıyor. Dolayısıyla bu savaş koalisyonunu yenilgiye uğratmak için tek yol HDP'nin seçimde kazanımla çıkmasıdır" dedi.
 
HDP etrafında kenetlenme çağrısı yapan Çepni, "Parti çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyor. Parti binalarımız basılıyor. Adaylarımız engellenmeye çalışılıyor. Yani karşımızdaki savaş koalisyonunun hedefi HDP. HDP'nin engellenmesini kendisinin kazanımı için vazgeçilmez bir hedef olarak belirlemiş durumda. Dolayısıyla HDP etrafında kenetlenmek, HDP'yi güçlendirmekten başka şansımız yok. Bu seçim bir yerel seçim değil, aynı zamanda genel bir seçim. Bir mücadele süreci. Hepinizin desteğinizi bekliyoruz" diye belirtti.