21 Eylül 2024 Cumartesi

Munzur Üniversitesi'nde tacize karşı eylem

Munzur Üniversitesi'nde sürekli gündeme gelen tacizlere karşı açıklama yapan Dersim Kadın Platformu, tacize karşı mücadele eden öğrencilerin yanında olduklarını ve hukuki süreci de takip edeceklerini duyurdu. 

Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden bir akademisyen hakkında derslerine girdiği kadın öğrencileri taciz ettiği için öğrenciler tarafından Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına  suç duyurusunda bulunuldu. 

Tacize ilişkin Seyid Rıza Meydanı'nda açıklama yapan Dersim Kadın Platformu, süreci takip edeceklerinin altını çizdi. "Munzur Üniversitesi'nde tacize dur de" yazılı pankartın açıldığı eylemde basın metnini Bişeng Aşula okudu.

Akademisyen statüsünü kullanan şahsın sadece kendisinden şikayetçi olan öğrencileri değil, derslerine girdiği kadın öğrencilerin neredeyse tamamını mesaj atarak taciz ettiğini söyleyen Aşula, yine bu şahsın geçen yıllarda da tarafına yönlendirilen taciz iddiaları nedeniyle iki yıl süreyle görevinden alındığını söyledi.

"Öncelikle şunun altını çizmek istiyoruz, taciz iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan bu sözde akademisyenin tekrar öğrencilerini taciz edebilme cüretini gösterebilmesi düşündürücüdür. Bu şahıs kime veya kimlere güvenerek bu kadar açıkça suç işlemektedir?" sorusunu yönelten Aşula, Munzur Üniversitesi idarecileri ve akademisyenleri hakkında özellikle çocuk gelişimi bölümünde çok fazla taciz iddiasının gündeme geldiğini kaydetti. 

Gülistan Doku'dan iki buçuk yıldır haber alınamadığını, Edebiyat Bölümünde 45 öğrencinin bölüm hocaları tarafından tacize uğradığını açıkladığını söyleyen Aşula, "Biz bu kentte yaşayan kadınlar olarak, genç kadınları eğitim ve bilim  kurumlarında tacize maruz bırakıldığına dair iddiaların her zaman takipçisi olacağız. Üniversiteli kızkardeşlerimiz yalnız değiller. Kız kardeşlerimize sesleniyoruz, tacize uğramak sizin suçunuz değil, çok çeşitli kaygılarınız olduğunu anlıyoruz, ancak  hem hukuk mücadelenizde hem de sizden sonra gelecek kız kardeşlerinizi bu suçlara maruz kalmaktan koruyacak olan kadın mücadelenizde yanınızdayız. Munzur Üniversitesinde olanları ve başlatılan hukuki süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz" dedi.