25 Eylül 2024 Çarşamba

Münih'de Müslüm Elma için yürüyüş düzenlendi

Almanya'nın Münih kentinde dört yıldır TKP-ML davasından tutuklu olan Müslüm Elma'nın serbest bırakılması talebiyle yürüyüş yapıldı.

Almanya'nın Münih kentinde dört yıldır tutuklu yargılanan politik tutsak Müslüm Elma için adliye binası önünden kent meydanına yürüyüş yapıldı.

ATİK tarafından yaklaşık bir aydır sürdürülen "Müslüm Elma'ya Özgürlük" kampanyası kapsamında yapılan yürüyüşe AGIF, ADHK, SYKP, Süryaniler Meclisi ve MLPD gibi demokratik kurumlar destek verdi.

Yürüyüş öncesi adliye binası önünde açıklama yapıldı. Burada konuşan Elma'nın avukatı Antonia v.d. Behrens, dava ile ilgili bilgi verdi. Elma'nın moralinin çok yüksek olduğunu belirten Behrens, sokağa çıkanlara da selamlarını iletti. 

Ardından MLPD Genel Sekreteri Gabi Fechtner konuştu. Fechtner "Müslüm Elma'nın tutuklu ve toplam olarak 10 devrimcinin yargılanması Alman emperyalizminin komünizme karşı yürüttüğü bir davadır. Tüm sosyalistler bu anlamda TKP-ML ile dayanışma içerisinde olmalıdır" dedi. 

ATİK Eşbaşkanı Zeynep Çalışkan ise, Elma için yaptıkları kampanyayı sonlandırdıklarını belirterek, "Mücadelemiz bitmiş değil. Aksine Müslüm Elma'yı buradan alacağımız güne kadar mücadele devam edecek" dedi. 

Eylemde, AGİF, Courage ve SYKP adına da konuşmalar yapıldı.