29 Eylül 2024 Pazar

Mülk sahiplerine 'malınızı ucuza kapatmayın' çağrısı

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut; gaz akışının kesilmesi üzerine Avrupa'dan Türkiye'ye milyonlarca kişinin geleceğini belirtti ve mülk sahiplerine durumu fırsata çevirerek "malınızı ucuza kapatmayın" çağrısı yaptı.

Rus petrol şirketi Gazprom, Kuzey Akım-1 boru hattında tespit edilen yağ sızıntısı nedeniyle Avrupa'ya gaz akışının süresiz olarak durdurulduğunu açıkladı. 

Gaz akışının kesilmesinin ardında Avrupa'dan en az bir milyon kişinin kışı geçirmek için Türkiye'ye geleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanlarından, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut; mülk sahiplerine durumu fırsata çevirme çağrısı yaptı, "malınızı ucuza kapatmayın" dedi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rusya'nın kararı içim "İlahi Adalet!" diyen Bulut, "Gazı kesilen AB vatandaşlarından en az 1 milyonu bu kışı Türkiye'de geçirmek için harekete geçti. İstanbul, İzmir, Antalya ve birçok ilde oteller kışı dolu geçireceği gibi ev alım ve kiralama için harekete geçtiler! Malınızı ucuza kaptırmayın. Muhtaçlar!" ifadelerini kullandı.

Bulut, çağrısına gelen tepkiler üzerine ise sözlerinin çarpıtıldığını iddia etti.