25 Eylül 2024 Çarşamba

Mühendisin yaşamını yitirdiği cami inşaatında ruhsat ve proje yok

Antep'te iskelenin çöktüğü ve Mühendis Korkut Küçükcan'ın can verdiği cami inşaatına dair atıklama yapan Makine Mühendisleri Odası, inşaatın ruhsatının ve projesinin olmadığını söyledi.

Antep'te İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan'ın yıkılan iskelenin altında kalarak can verdiği cami inşaatına dair Makine Mühendisleri Odası çarpıcı veriler sundu. İddialar arasında Antep Şahinbey Belediyesinin inşaatı kanunsuz şekilde sürdürdüğü, statik ve betonarme projeleri ile yapı ruhsat belgesinin olmadığı yer alıyor.

Türkiye'nin 2'nci büyük camisi olarak sunulan inşaatta önceki gün ahşap iskelenin çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan ise göçük altında kalarak hayatını kaybetti. Makine Mühendisleri Odası Antep Şube Başkanı Hüseyin Ovayolu, cami inşaatına dair BirGün'e verdiği demeçte, ahşap iskelenin senelerdir inşaat içerisinde olduğunu, mevsimsel geçişler sırasında ahşabın çürüdüğünü ve iskelenin çöktüğünü belirtti.

Hüseyin Ovayolu, inşaatın projesiz olduğunu belirtirken "İnşaatta, içeriye iş makinelerini sokacak kapı dahi yok. Bize gelen bilgiye göre statik, betonarme projeleri yok. Cami inşaatı ne zaman başlamış, mimari proje ne zaman onaylatılmış o da soru işareti. İnşaatın yapı ruhsatı dahi yok" ifadelerini kullandı. Ovayolu, Belediye başkanının "Birçok hayırsever firmayla anlaşarak maliyeti çıkardık" dediğini ve belediyenin bir çok şeyi göz ardı ettiğini de belirtti.

Hüseyin Ovayolu son olarak araçların inşaat alanına girmesi için açık aralıklar bırakılmadığını ve arama çalışmalarının bu yüzden yeterince hızlı ilerleyemediğini kaydederek "Kamunun bu kadar vurdum duymaz hareket etmesi, 'hayırsever yapıyor' diye çoğu şeyin göz ardı edilmesi kabul edilebilir değil" dedi.